Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: darkone, intro, madness, preview, raw, verdyboy

VerdyBoy & Darkone - Raw Madness (Intro Preview)
Autor Wiadomo¶æ
Darkone 
Early & Raw!

Informacje
Do³±czy³: 31 Gru 2011
Piwa: 23
Sk±d: KÄ™dzierzyn-Koźle

Wys³any: 15-03-2012, 20:12   VerdyBoy & Darkone - Raw Madness (Intro Preview) #1

VerdyBoy & Darkone - Raw Madness Postanowiliśmy zrobić wspólny track. Zrobiłem intro do naszego utworu, on ma zrobić main part. Czekam aż mi odeśle projekt. Jest to mój pierwszy track gdzie nie ma żadnych sampli - clap, snare robione za pomocą Microtonic, haty, reverse bass, fade in/out na 3xosc, właściwie najbliżej samplom jest crash i ride, bo nie umiałem ich zrobić więc skorzystałem z gotowych dźwięków na drumazon, ale najważniejsze jest to, że chociaż zostały przeze mnie zmodyfikowane. Również pierwszy raz nagrałem swój vocal. Chciałbym parę opinii, co jak poprawić.

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 15-03-2012, 20:20    #2

duzo nauki przed toba

ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 15-03-2012, 22:17    #3

Nie ma co popadać w paranoje drumy spokojnie mogą być gotowcami. Ale jeśli masz pomysł czas i wenę na jakiś na przykład clap to powinieneś pracować na dźwiękiem. Ten wasz klapik brzmi dość standardowo nic nadzwyczajnego. Snar to samo. Natomiast bass jest bardzo ładny! Lekka poprawa na eq i jest miód malina! Kick potrzebuje trochę suba i również będzie elegancko. Ale kick ma za duży reverb. Reverb na kicku powinien być bardzo delikatny.
Pocięty wokal jest bardzo kiepski, najlepiej było by go wywalić w ogóle. Mnie on denerwował przez cały track.

Sound od 1:36 jest nawe ciekawy ale wymaga poprawy na eq. Przydała by się również poprawa dzwięku aby grał bardiej przestrzenniej po teraz to jak by mono było. Izotop ozone ma wszystkie narzędzia aby załatwić sprawę. Bo generalnie brzmi to średnio. One shoty powinny grać głośniej. Ułożenie wokalu jest cały czas w tej samej pętli przez co wieje nudą. Tak samo ten sound w drugiej części builda.

Więcej FX. Jakiś hard kick na przykład.

Track trochę brzmi jak by coś było na masterze. Jak jest możliwość to wyłącz wszystkie efekty z kanału master i wrzuć demo ponownie.

Jak dla mnie dobra robota :piwo:

Darkone 
Early & Raw!

Informacje
Do³±czy³: 31 Gru 2011
Piwa: 23
Sk±d: KÄ™dzierzyn-Koźle

Wys³any: 15-03-2012, 22:37    #4

Dzięki! BD.Lukash wiem :) Na kanale master mam tylko jeden parametic ustawiony tak chyba w niczym nie przeszkadza? Cieszy mnie twa opinia na temat reverse bass - szczególnie - że jest mojej roboty. Mogę powiedzieć, że go fajnie podrasowałem w zakładce INS/Pitch tam, koło filter gdzie są te pokrętła warto podkręcić ATT i ANT na lewą stronę - brzmi naprawdę dobrze. Jeśli chodzi o ułożenie tego sounda i vocalu mogę cię zapewnić że na pewno to się zmieni, bo zrobiłem to na szybko, byle mu oddać projekt, jak mi odeśle będą poprawki. Reverb kick da się oczywiście zmniejszyć.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1012
Odpowiedzi: 3
Odwiedzin z google: 107
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: