| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 10 Mar 2013 Posty: 1864 (0,38/dzieñ) Piwa: 942 Sk±d: Warszawa  | Wys³any: 17-03-2015, 07:48 | #11
|
| | No przecież nie chodzi o to, że zrobiły gówno, bo nie za to te tracki usunięto. Chodzi o konkurs, który przeprowadziły. Każdy kto kupił ich utwór mógł im przesłać potwierdzenie, a one losowały wśród tych osób kogoś, kto wygra konsoletę. Przecież tylko dlatego te tracki były na pierwszych dwóch miejscach. | _________________ HardTripy | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 17-03-2015, 08:00 | #12
|
| | No umiem czytac, ale co z tego w jaki sposob zachecily do kupna? | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 17-03-2015, 13:42 | #13
|
| | SchizeQ napisa³/a: | | No umiem czytac, ale co z tego w jaki sposob zachecily do kupna? |
1. ogłaszasz konkórs 2. aby wziouć w nim udział musze kupić utwór SchizeQ - Tańcze jak szalona 3. kupuje w sklepie hs.com i dostaje na dowód kupna rachunek i talon na kurwe i balon 4. wysyłam Tobie focie rachunku 6. od teraz mam szanse wygrać wszystkie nagrody które masz 7. a ShizeG zostaje TOP1 utworów calego świata muzyki 8. wszystko powyższe to kłamstwo 9. nigdu nie kupiłbym Twojej muzyki 10. nawet za za darmo 11. cyfra 5 też jest kłamstwem 12. sprzedam opla | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | | Ostatnio zmieniony przez Daron37 17-03-2015, 13:43, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
Podziêkowali: | Chaotic Spirit, Artiks |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 17-03-2015, 14:05 | #14
|
| | SchizeQ napisa³/a: | | No umiem czytac, ale co z tego w jaki sposob zachecily do kupna? |
Albo jesteśmy uczciwi albo liżemy ludziom dupy i błagamy na kolanach by kupowali naszą muzykę. Top40 ma być odzwierciedleniem najczęściej kupowanych utworów a nie miejscem gdzie każdy kombinator wyląduje na 1 i 2 miejscu bo sobie wymyślił kretyński konkurs. Poza tym to jest taka sama sytuacja jaka była z Blutonium Boyem - tylko w lekko innej formie więc w 100% zgadzam się z decyzją hs.com. | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 17-03-2015, 14:21 | #15
|
| No dobra wiem ze moze to troche(ale minimalnie!) inna sytuacja ale przeciez to samo robia wszyscy ci czolowi producenci w pewnym okresie roku. Zaglosujcie w djmagu a damy wam tracki albo zalajkujcie a beda tracki(hhz dawal nawet jakies Pioneery). I wtedy nikt nie placze ze ktos kogos w taki czy inny sposob namawial Zazwyczaj tez jak track wyladuje wysoko na liscie to i tak producenci blagaja na fejsie zeby go podbic zeby isc do top10/5/3/1 wiec jaka jest roznica, poza tym ze niczego w zamian nie obiecuja?
Ja na ich miejscu, prosilbym hs.com o punkt w regulaminie który zabrania takich praktyk - OBAWIAM SIE ZE NIE MA. | |
| |
Podziêkowali: | Koksu |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 17-03-2015, 14:37 | #16
|
| | SchizeQ napisa³/a: | No dobra wiem ze moze to troche(ale minimalnie!) inna sytuacja ale przeciez to samo robia wszyscy ci czolowi producenci w pewnym okresie roku. Zaglosujcie w djmagu a damy wam tracki albo zalajkujcie a beda tracki(hhz dawal nawet jakies Pioneery). I wtedy nikt nie placze ze ktos kogos w taki czy inny sposob namawial |
Lajk a kupno tracków by wylądować w TOPce to spora różnica. Ty myślisz, że one zrobiły sobie taki konkurs dla zabawy czy po to, by było o nich głośno i żeby mogły się chwalić tym, że były na 1 i 2 miejscu bo "mają dobrą muzykę"? Nie trzeba się wgłębiać w temat by widzieć czyste frajerstwo z ich strony a Ty ich bronisz i doszukujesz się drugiego dna
| SchizeQ napisa³/a: | | Ja na ich miejscu, prosilbym hs.com o punkt w regulaminie który zabrania takich praktyk - OBAWIAM SIE ZE NIE MA. |
Nie wszystko opiera się na regulaminach - czasem wystarczy czysta uczciwość i nie przekraczanie pewnych granic | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
 | |
Fast Finger Where Did I Go

Informacje Do³±czy³: 16 Wrz 2013 Posty: 167 (0,04/dzieñ) Piwa: 93 Sk±d: Warszawa  | Wys³any: 18-03-2015, 01:18 | #17
|
| Cieszę się że je wyje*ali z topki - to moje własne odczucia, ale nie umiem zająć stanowiska czy hs.com powinno żelaźnie trzymać się regulaminu, czy może właśnie kierować się wymienioną tu uczciwością w pewnych przypadkach (ciekawy temat swoją drogą )
Ciągnąc ten wątek, cieszy mnie że wygrała "uczciwość" bo oczy bolały jak na ranking patrzyłem, z drugiej strony, jak to było kiedyś z bluto który kupował swój track aż dobił do nr 1, co w przypadku gdybym np nie miał co robić ze swoim życiem i pieniędzmi i chciałbym zaszkodzić jakiemuś artyście i kupiłbym 500 razy "pussy to the limit"? Uczciwość właśnie nakazywałaby wyjebać delikwenta z topki, ale przecież biedak nic nie zawinił | |
| |
Podziêkowali: | spoxxxx |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 18-03-2015, 17:59 | #18
|
| Ja zgadzam siÄ™ ze Schizem. Nie ma znaczenia jakim sposobem nabiÅ‚y sobie tyle sprzedanych kawaÅ‚ków. Na jakimÅ› wykÅ‚adzie OSTR mówiÅ‚, że wytwórnia może nawet sobie dać zapis w umowie aby artysta sam wykupiÅ‚ 15tyÅ› pÅ‚yt aby ta otrzymaÅ‚a status zÅ‚otej. To wszystko w ramach promocji. To jest dopiero paradoks. Tu wg mnie jest ból dupy osób które pracowaÅ‚y dzieÅ„ i noc nad swojÄ… muzykÄ… i sÄ… na niskim miejscu. Trudno, wychodzi na to, że nie sÄ… dość dobrzy dla odbiorców. Wg mnie dobra muzyka sama siÄ™ sprzedaje. PrzykÅ‚ady. Gostosa, muza chujowa a wszystko i tak klepaÅ‚ HHz to jÄ… wyjebali, nawet cycki nie pomogÅ‚y. Trzeci wymiar. Zero promo w telewizji czy radiu, zero pokazywania ryja w jakiÅ› gównianych programach jedyna aktywność to koncerty, fb lub YT = Dolina klaunów osiÄ…ga status zÅ‚otej w !!!pre orderze!!! Taka sytuacja | | Ostatnio zmieniony przez ADEN 18-03-2015, 18:00, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
Podziêkowali: | SchizeQ |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 18-03-2015, 20:44 | #19
|
| | ADEN napisa³/a: | | Tu wg mnie jest ból dupy osób które pracowaÅ‚y dzieÅ„ i noc nad swojÄ… muzykÄ… i sÄ… na niskim miejscu. Trudno, wychodzi na to, że nie sÄ… dość dobrzy dla odbiorców. |
Z Twojego rozumowania wnioskuję, że miejsce na topce = dobrze odbierana muzyka przez słuchaczy. Oczywiście zgadzam się ale nie wtedy, kiedy ktoś robi propagandę | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 19-03-2015, 16:18 | #20
|
| Regain propaganda propagandą ale nikt na dobrą sprawę nie wie ile osób kupiło ich muzykę bo im się podobała a ile z innych powodów. A taki ranking z prawdziwego zdarzenia to jest czysta utopia. Wychodzi na to, że musisz mi oddać kasę za kupione epki bo kupiłem a wcale mi się twoja muza nie podobała. STOP PROPAGANDZIE W RANKINGACH!!!!!11
| |
| |
 | |
| |