Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: be, can, gatos, more

Gatos - I Can Be More
Autor Wiadomo¶æ
Gatos 

Informacje
Do³±czy³: 23 Pa¼ 2011
Piwa: 9
Sk±d: Zielona Góra

Wys³any: 26-11-2011, 23:54   Gatos - I Can Be More #1

Witam państwa bardzo serdecznie ! Mam wam do zaprezentowania mój nowy amatorski utwór z gatunku hardstyle. Tym razem popracowałem trochę nad mixem/masteringiem na pliku .wav, wyrzuciłem Fruity Limiter i oto efekt tego co wykombinowałem:

Link

RADIO EDIT DOWNLOAD

ORIGINAL MIX DOWNLOAD

Zapraszam do słuchania. ;)

Sine-D 
Hard !

Informacje
Do³±czy³: 06 Lut 2011
Piwa: 71
Sk±d: Mikołów

Wys³any: 27-11-2011, 15:52    #2

Pierwsza część Main-a mnie troche zamula ale 2 za to jest o wiele lepsza ;) ogólnie track jest fajny

Buzzcreatorz 

Informacje
Do³±czy³: 20 Wrz 2011
Piwa: 7
Sk±d: Szczytno

Wys³any: 29-11-2011, 10:42    #3

Jeżeli jeszcze będziesz coś tu zmieniać, to ja bym wzmocnił kick. Chociażby samym bassboosterem w fl'u, bo nie kopie nie kawałek. Ogólnie da się słuchać, ale co to za hs jak nie ma pier...kopnięcia. :)

ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 29-11-2011, 14:10    #4

Kick jest nawet ładny. Ale według mnie brakuje niskich. Bassdrum ma tam taki charakterystyczny filtr. Ale niestety to są praktycznie takie same częstotliwość jak ten lead z tym takim dźwiękiem co na środku gra w panoramie, więc one przykrywają ten kick i jest lipa. Bo po co używać coś czego nawet nie słychać. Wg mnie bez sensu. Lead wg mnie za bardzo "syczy" melo nawet daje rade. Ale ogólnie track jak dla mnie jest nudny i sztampowy. Nie napisałeś nawet czy są tu jakieś sample. Wiec nawet nie mogę napisać czy jakikolwiek dźwięk wywarł na mnie większe czy mniejsze wrażenie. A są tu na pewno tylko nie wiem jak dużo. Do tego działu wrzucają swoje tracki osoby raczej które się cały czas uczą i liczą na jakieś komentarze odnośnie techniki. Co jest dobre co wymaga poprawy i najlepiej jak zaradzić tym niedociągnięciom. Więc jak można napisać dobry koment bez info o użytych samplach, midi na melo, presetach?

Gatos 

Informacje
Do³±czy³: 23 Pa¼ 2011
Piwa: 9
Sk±d: Zielona Góra

Wys³any: 29-11-2011, 17:10    #5

Clap, Snare, Punch (ostro zedytowany), oraz niektóre FX'y to są sample. Wokal sam nagrywałem, a melodie zawsze sam robię.
Lead stworzyłem z Nexusa, Sytyrusa i Sylenth1. Kick zrobiony w Hydrze. Kilka dźwięków wykręconych w Hardcore Kicks vst.
Magnus Choir na chórek. Te takie pip pip to zedytowany present w V-Station. Scratch to także zedytowany present ale z Sylenth1.
Bells oraz Pady to Nexus.

Dając więcej bassu miałem problem z trzeszczeniem.

ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 29-11-2011, 18:53    #6

W takim razie wokal jest elegancki. Lead jak na layer 3 dźwięków jest ładny. Ale odradzam sytrusa. Bardzo rozbudowana vst. Potrzeba sporo czasu aby to wszystko ogarnąć. A jeśli już się upierasz to korzystaj tylko z jednego oscylatora. To uprości sprawę.

Bassdrum masz zapewne na dwóch lub trzech soundach. Mógł byś spróbować z kicka wyciąć niskie hz żeby zrobić miejsce subowi. Musisz pobawić się eq. Na sub spróbuj dać stereo shaper i tam się pobawić panoramom. Może cos pomoże.

Namawiam do robienia własnych fx'ów. Dzięki temu twoje kawałki będą niepowtarzalne. Zauważ że większość hs'owców robi takie standardowe one shoty o ile to nie są sample. Czyli jakiś "wiatr " efektem fade in czy jakiś banalny revers talerza perkusyjnego. Porażka.
Tu jest miejsce do popisu. Wystarczy dobry pomysł i mamy coś ciekawego :)

Podziêkowali:Gatos
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1717
Odpowiedzi: 5
Odwiedzin z google: 228
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: