Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: frontliner, hs, na, radiu, temat, wypowiedz

Frontliner i wypowiedz na temat HS w Radiu
Autor Wiadomo¶æ
Crackman 
DJ & Producer

Informacje
Do³±czy³: 28 Maj 2007
Piwa: 26
Sk±d: Chrzanów

Wys³any: 27-03-2013, 15:34    #21

SchizeQ napisa³/a:
Crackman napisa³/a:
Wg. mnie w pewnym sensie Frontliner ma racje, ale patrząc z drugiej strony ile osób, może lubić tą muzykę, niekoniecznie mieć wypasionego Iphona, ale np. chce sobie umilić codzienny powrót z pracy?

Moze 5 lat temu bym zrozumial ale teraz gdy najtanszy odtwarzacz mp3 mozna kupic za grosze? :P co za problem zrzucic sobie darmowy podcast/radioshow/set z eventu? :P

Zbyt dosłownie się wypowiedziałem, ale skoro już nawiązałeś do podcastów setów itd, to równie dobrze można powiedzieć, że ktoś woli posłuchać ulubionych singli itd., które lecą w radiu, bo woli posłuchać dobrze brzmiącego numeru niż z reguły lichej jakości ripu, nie zabiera swojego super mp3 w każde miejsce w którym jest itd. Reasumując, nie mam nic do wyrażania swojej opinii, ale uważam za słuszny odezw "komercyjnej strony mocy", bo sorry, ale do mnie nie przemawia argument, że żeby posłuchać jego muzy muszę jechać na imprezę na której gra, bo nie chce trafić do przypadkowego słuchacza radia stojącego w korku i wracającego z pracy, a paradoksalnie promuje się wykorzystując inne medium jakim jest np youtube itd., gdzie tym bardziej nie ma wpływu na to kto odsłuchuje jego kawałki... Idąc tym tokiem rozumowania dochodzisz do segregacji na lepszych i gorszych słuchaczy, a chyba nie o to w tym wszystkim chodzi. Nie każdy żyje tylko muzyką i aktualizuje tak często swój mega zajebiście grający empeczy...

lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 27-03-2013, 17:58    #22

Ale jemu przecież nie chodziło o ograniczenie słuchania jego muzyki tylko do eventów, ale o to żeby ktoś komu bez różnicy co leci w radiu, jej nie słuchał. Miał na myśli to, że jeśli ktoś już wejdzie na YT i wyszuka hasła Frontliner to jest to w porządku, bo nie jest to przypadkowa osoba, ale równocześnie nie chce żeby ktoś słuchał jego utworów np. siedząc u fryzjera. Więc nie czepiajcie się, że udostępnia swoje tracki na YT i innych miejscach, bo robi to właśnie dla tych, którzy chcą go słuchać. Chyba nie wszyscy zrozumieli o co chodzi.
Ostatnio zmieniony przez lamborghini17 28-03-2013, 12:32, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:CiachO, Kogeki, Artiks
Ajsmen4 
HS <3

Informacje
Do³±czy³: 11 Mar 2011
Piwa: 37
Sk±d: PuÅ‚awy

Wys³any: 27-03-2013, 21:56    #23

lamborghini17 napisa³/a:
Ale jemu przecież nie chodziło o ograniczenie słuchania jego muzyki tylko do eventów, ale o to żeby ktoś komu bez różnicy co leci w radiu, jej nie słuchał. Miał na myśli to, że jeśli ktoś już wejdzie na YT i wyszuka hasła Frontliner to jest to w porządku, bo nie jest to przypadkowa osoba, ale równocześnie nie chce żeby ktoś słuchał jego utworów np. siedząc u fryzjera. Więc nie czepiajcie się, że udostępnia swoje tracki na YT i innych miejscach, bo robi to właśnie dla tych, którzy chcą go słuchać. chyba nie wszyscy zrozumieli o co chodzi.

zgadzam sie w 100 %. bo jednak na youtubie jak chce posłuchać kogos to nie trafiam tam przez przypadek tylko znam jego alias, tytuły jego tracków itp. oczywiscie jeśli chodzi o radio to też niektórzy z przedmówców mają racje, ale co ma mp3 do radia ? ja np. na mp3 wrzucam nutki które znam, podobają mi się i które pare razy przesłuchałem i wiem, że są naprawdę dobre. nie wrzucam czegoś co usłyszałem 1szy raz na esce bo tam mi to polecają :) na mp3 wrzuce starsze nutki frontiego czy hhz, bo dzisiejsze ich tracki w mój gust nie trafiają, ale jestem za tym by nawet NuStyle trzymał sie jak najdalej od radia, gdyż wtedy cięży klimat niestety całkiem zrobi się niszowy. a dziś jest naprawdę ok, bo nie mam problemu z trafieniem na mocniejszy track czy secik :) przepraszam za błędy i interpunkcje no ale polonistą nie jestem :) oczywiscie chętnie wysłucham każdej polemiki z tym co powiedziałem :) pzdr

bartusieks 

Informacje
Do³±czy³: 13 Cze 2012
Sk±d: OÅ›wiÄ™cim

Wys³any: 27-03-2013, 23:51    #24

A hedzio z wildem lecą sobie w kulki, przed chwilą grali seta w jakimś radiu holenderskim i oczywiście puścili Halos :cry:

Crackman 
DJ & Producer

Informacje

Wys³any: 28-03-2013, 08:44    #25

Ale Mnie nie chodziło o ograniczenie słuchania tylko o segregracje słuchaczy na lepszych (eventowych) i gorszych (radiowych), bo niby słuchają przypadkowych kawałków? Skąd wiesz, że wszystkim bez różnicy co leci w radiu.. Nie pasuje Ci zmieniasz stacje tak jak kawałek :o . Mówicie, że na youtube nie trafiacie przez przypadek? Ok spoko, ale z definicji internet, to tak samo jak prasa radio czy telewizja = media więc dla mnie w dalszym ciągu to jest paradoks. Czy wszyscy słuchacze muszą wiedzieć jak nazywa się pies danego DJ, żeby słuchać jego muzyki?;o
Ostatnio zmieniony przez Crackman 28-03-2013, 08:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Do³±czy³: 11 Cze 2008
Piwa: 634
Sk±d: MyÅ›lenice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4)

Wys³any: 28-03-2013, 12:32    #26

Crackman napisa³/a:
Ale Mnie nie chodziło o ograniczenie słuchania tylko o segregracje słuchaczy na lepszych (eventowych) i gorszych (radiowych), bo niby słuchają przypadkowych kawałków? Skąd wiesz, że wszystkim bez różnicy co leci w radiu.. Nie pasuje Ci zmieniasz stacje tak jak kawałek :o . Mówicie, że na youtube nie trafiacie przez przypadek? Ok spoko, ale z definicji internet, to tak samo jak prasa radio czy telewizja = media więc dla mnie w dalszym ciągu to jest paradoks. Czy wszyscy słuchacze muszą wiedzieć jak nazywa się pies danego DJ, żeby słuchać jego muzyki?;o

no chyba nie lapiesz wypowiedzi frontlinera do konca... promowanie HS w radiu i support od przypadkowych osob nie jest wskazany, czemu ? a wyobrazasz sobie Jaka to melodia i tam kawalki od Wildstyleza ? tak spopularyzowanie HSu tylko dla jakiego celu ? zeby kazdy mogl sie nim cieszyc, nawet jak nie lubi HS ale mu jeden kawalek z radia przypasowal ? zeby wiecej ludzi sluchalo ? ale jakim kosztem - kosztem mieszania go coraz bardziej z popem, Noisecontrollers i Tiesto razem to juz rzeczywistosc, teraz nastepny to laczenie HS oficialnie z gwiazdami popu - Rhianna, Justinem czy Lady Gaga... tylko po co ? zeby dobrze brzmialo czy zeby promowac na sile muzyke - chyba to drugie.

czyli sens z tego taki, ze frontliner nie chce by HS zrobiono to co z dubstepem, promocja na skale swiatowa kosztem "stylu"

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

Podziêkowali:BEBE, Rigosen, SchizeQ, Kogeki, netya
Crackman 
DJ & Producer

Informacje

Wys³any: 28-03-2013, 14:24    #27

OMG, to że on tak napisał to myślisz Wojtek, że tak jest?:D Chodziło mu o doklepalnie kolegom i własnie takie opinie, ze jest zajebisty i niekomercyjny bo on nie do radia nie idzie:D, a reszta to komercyjny chłam itd. Cz wg. Ciebie tylko to że nie jest grany w radiu sprawia, że nie jest komercyjny?:D Ja w dalszym ciągu jestem zdania, że taka droga do niczego nie prowadzi, wręcz przeciwnie takie coś bardziej dzieli, a muzyka miała chyba łączyć...

Kompletnie nierozumiem toku rozumowania, Komercja = zło. Wg. mnie takie podejście nic nie wnosi.
Widzisz coś złego w tym, że w "Jaka to melodia" byłby Wildstylez? Ja nie, osobiście wole to niż poraz kolejny oglądanie Polskich "pseudorockowych" Dinozaurów w stylu Maryla Rodowicz, bądź sztucznie wypromowane osoby, które wybiły się dzięki programowi "Stanie z Gwiazdami"..

Edit II.

Zamiast komercyjny, możęsz wstawić przypadkowi ludzie, albo dowolny czynnik i tak Ci sie równanie zgodzi :P .

A i odnośnie mojego "niby" nie zrozumienia tego co napisał Frontliner to napisze najbardziej łopatologicznie jak sie tylko da, więc sory za wulgaryzmy :D :

Wyobraź sobie taka sytuacje, jest 10 osób 5 z nich słucha radia, 5 z nich ma supernowoczesne mp3 z setami. Segregacja. Ci którzy słuchają radia - wypierdalać, a Ci którzy mają super mp3 i płacą za moją muzykę - idziemy na impreze :D .

I dodatkowy Bonus, dla tych którzy nie mają czasu na wgrywanie nowych mp3 i słuchają radia! Jesteście tak denni, że nigdy nie usłyszycie mojej muzy w waszym ukochanym radiu :D .

Pozdrawiam :D
Ostatnio zmieniony przez Crackman 28-03-2013, 14:52, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Do³±czy³: 11 Cze 2008
Piwa: 634
Sk±d: MyÅ›lenice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4)

Wys³any: 28-03-2013, 14:55    #28

ale ja nie mowie ze to dzieli osoby na te lepsze i te gorze, poprostu brak pozwolenia na granie kawalka w radiu nie spowoduje jego "zeszmacenia" ...

mozliwe ze chcial sie przypodobac ludziom ale to nie zmienia faktu ze HS powinnien zostac tam gdzie jest, bo wlasnie tak jak wspominasz - jak zacznie w masowych mediach byc promowany HS w tej formie, to nastepne beda sie pojawiac wlasnie pseudo gwiazdy HS - ktorym to agencja czy ojciec zaplacil za producenta a go samego beda lansowac na super DJa bo ma zajebiste kawalki - a sam gosciu bedzie zajebisty bo bedzie po imprezach sie rozpijac i dupy wyrywac na potege- tego chcemy ? zeby HS DJe byli traktowani jak lans ? jak tego chcesz to spoko, uderzaj do radia i TV i pozniej bedziesz grac po festynach zaraz po Rodowicz xD

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

Podziêkowali:netya
Crackman 
DJ & Producer

Informacje

Wys³any: 28-03-2013, 15:10    #29

Ale dlaczego uważasz, że kawałek grany w radiu ma sie odrazu zeszmacić? Poprzyj to jakimiś argumentami a nie pisz suchych frazesów.

Zakładane były po milion razy radia internetowe, kanały hardstylowe itd. Wtedy NIKT nie napisał, że hardstyle się przez to zeszmaci, tylko SPOPULARYZUJE.
Mówisz o zeszmaceniu tymczasem nikt nie krzyczał, że leciało disco hard polo na ostaniej imprezie, wszyscy za to jechali loose My Mind od WS mimo, że brzmi to po milion razy mniej obciachowo (chwała producentowi za pomysł :D , jest to poprostu moja osobista awersja do tego gatunku muzycznego :D ).

Ej stary, ale dlaczego TY mnie uosabiasz Frontlinerem i jego słowa uosabiasz nagle ze mną w swojej wypowiedzi, dlaczego mnie każesz uderzać, ja tylko wyrażam swoje zdanie, a Ty mi każesz coś robić... No co Ty na wariata tak?:D

Ską możęsz wiedzieć, czego ja chce, czego chce większość ludzi na co ma ochote, sory, ale dla mnie to co mówisz to jest czyste narzucanie Twojej opini, że Ty wiesz co dla tej mzyki jest najlepsze, ja uważam inaczej i za chuj się z takimi stwierdzeniami nie zgadzam i nigdy się z tym nie kryłęm, że trzymanie wszystkiego "pod sukienką" i zamykanie się to droga do nikąd ;) .

Stary gdzie Ty mi wyjeżdzaszżę HS DJ= Lans :D , od kogo jak od kogo ale nie spodziewałem się od Ciebie takich populistycznych haseł, myślałem, że to będzie merytoryczna dyskusja, tymczasem skończyło się jak zwykle :D

Peace Out !

PS. Tysiac razy wolałbym zobaczyć przed Marylą HHz i trochę potupac :D .

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 28-03-2013, 15:54    #30

Crackman napisa³/a:
Ale dlaczego uważasz, że kawałek grany w radiu ma sie odrazu zeszmacić? Poprzyj to jakimiś argumentami a nie pisz suchych frazesów.

Zakładane były po milion razy radia internetowe, kanały hardstylowe itd. Wtedy NIKT nie napisał, że hardstyle się przez to zeszmaci, tylko SPOPULARYZUJE.

ResQ napisa³/a:
nie chce by HS zrobiono to co z dubstepem, promocja na skale swiatowa kosztem "stylu"

To co stalo sie z dubstepem to jest to czego ja nie chce w hsie. Mimo ze jakos pobocznie to jednak duby pojawialy sie u mnie na playerze przed "globalnym boom" i bylo to zupelnie co innego niz to co dzisiaj mozna uslyszec na vivie. Teraz dubstep jest wplatany w dolownie kazdy styl, a to co kiedys bylo juz nigdy nie wroci. Z EHS na nu mozna bylo jakos przejsc bo jednak to sie zamykalo w pewnym gronie, ale taka globalizacja na sile(patrz SCOOTER!) jest po prostu zla :)

Podziêkowali:kych0, BEBE
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 3265
Odpowiedzi: 35
Odwiedzin z google: 266
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: