| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 21 Wrz 2008 Posty: 2664 (0,41/dzieñ) Piwa: 521 Sk±d: PoznaÅ„  | Wys³any: 22-03-2014, 23:47 | #11
|
| | Gambit, a właśnie wytłumacz bo sądzę, że problem leży w Twojej pisowni, nie w błędnym Naszym odbiorze. | _________________ Kibol! | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 22 Lip 2013 Posty: 401 (0,08/dzieñ) Piwa: 46 Sk±d: z mroku  | Wys³any: 23-03-2014, 11:50 | #12
|
| Gife, No dobra, najpierw odniosę się do Twojego komentarza. To że chłopaki podczas występów grają swoje klasyki i miliony ludzi je uwielbia, to jest inna para kaloszy, więc trochę nie rozumiem tego nawiązania, dlatego że takie klasyki to historia, nasze wspomnienia, emocje. Painbringer to nie jest historia, tylko jej odwzorowywanie czy naśladowanie. BTW. ich ostatnie produkcje [Chosen z Miss Mokum, Dano z System 3], nie brzmią jak 20 lat temu i mają nieco inny styl. Oczywiście mają tam lekko zachowany swój gabberowski styl, ale bass, kick czy melodia nie brzmią jakby były nagrywane na kalkulatorze, więc oni jakby rozumieją, że brzmieć nie mogą tak samo jak kiedyś i produkować ciągle w jednym stylu utworów - więc Twoja uwaga trochę nie trafiona. Być może źle rozumiem idee Artcore, ale wg mnie można zachować styl, budowę utworu, klimat itp. tym samym jednak zadbać o jakość dźwięku, jak i brzmienie. Speedcore czy Terror mają zachowane podstawy gatunku ale nie brzmią jak X lat temu - i o to mi tylko chodzi. Wydaje mi się, że każdy styl można w jakiś sposób rozwijać, bez naruszania jego idei, choćby poprzez aspekt stricte techniczny.
grze91, Co do tego "bólu dupy", to mam wrażenie, że jest odwrotnie. Wstawiłem na tym forum dziesiątki tracków, po to właśnie aby ludzie przesłuchali, ocenili i się wypowiedzieli, bo taka jest idea tego forum. Oceniali różnie, ale ja się nie spinam po każdej negatywnej ocenie utworu, bo mi to zwisa czy się komuś podoba czy nie. Tutaj mam wrażenie, że odbieracie to do siebie i ten "ból dupy" jest jednak z drugiej strony barykady.
Możecie wierzyć lub nie, ale mi to naprawdę jebie, kto czego słucha, bo jestem za stary na takie pierdoły i śmieszne podziały. Nie oceniam ludzi, tylko utwór, więc jeśli chcecie już rozwinąć z kimś dyskusję, to nie zaczynajcie od "bólu dupy".
Dobra, wyczerpałem chyba temat | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 03 Lut 2010 Wiek: 43 Posty: 5108 (0,85/dzieñ) Piwa: 408 Sk±d: Å›lÄ…sk-Halemba  | Wys³any: 23-03-2014, 12:00 | #13
|
| młodzieńcy i tak nie zrozumieją | _________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 21 Wrz 2008 Posty: 2664 (0,41/dzieñ) Piwa: 521 Sk±d: PoznaÅ„  | Wys³any: 23-03-2014, 23:39 | #14
|
| | Gambit, dziś mamy 2014, gabber i artcory to inna para kaloszy..produkcja uwzględnia też przyszłość nowych kawałków i być może, nowy kierunek rozwoju nurtu by się lepiej sprzedawal? Tego nie wiemy. Wiem jedno, po przesluchaniu da się poznac ze to nie main, frencz czy terror.. Po prostu early w swiezym wydaniu. Troche sie tego nasluchalem na eventach, a duzo o early mi rozjasnila impreza typowa w tych klimatach..ile mozna styli w early wypracować to glowa mala. | _________________ Kibol! | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 22 Lip 2013 Posty: 401 (0,08/dzieñ) Piwa: 46 Sk±d: z mroku  | Wys³any: 24-03-2014, 00:08 | #15
|
| | Gife, no właśnie mi w tym świeżości brakuje, ale niech będzie jak jest... | _________________
 | | Ostatnio zmieniony przez Gambit 24-03-2014, 00:10, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
grze91 aka OldscoolProject

Informacje Do³±czy³: 23 Sty 2011 Wiek: 34 Posty: 195 (0,03/dzieñ) Piwa: 61 Sk±d: Warszawa  | Wys³any: 24-03-2014, 10:14 | #16
|
| Dla mnie jest trochÄ™ Å›wieżoÅ›ci, prawdopodobnie z uwagi na użycie nowego oprogramowania DAW, nowych syntezatorów, vst, sampli itp. sÅ‚ychać że to już epoka cyfrowego dźwiÄ™ku, czuć że to utwór z 2014, przynajmniej dla kogoÅ› kto wie co nie co o produkcji Poza tym utwory miaÅ‚by być jak jak za dawnych lat i takie zaÅ‚ożenie miaÅ‚ artysta. W tym przypadku podoba mi siÄ™ to, nie rozumiem idei ciÄ…gÅ‚ego zmieniania wszystkiego na siłę... nie ważne czy brzmi dobrze czy nie... jak coÅ› jest dobre to nie trzeba tego zmieniać Od tego tylko muzyka elektroniczna staje siÄ™ coraz bardziej komercyjna i Å‚agodna, masz tyle nowych stylów, innych, a utworów w starym klimacie praktycznie nie ma i to wÅ‚asnie ceni siÄ™ podwójnie. ZresztÄ… wczesny hardcore jest prostym stylem w którym ciężko byÅ‚o by dodać coÅ› nowego zachowujÄ…c brzmienie, bo wyszedÅ‚ by mainstream albo jakaÅ› hybryda hehe Mnie siÄ™ to podoba i chÄ™tnie usÅ‚yszaÅ‚ bym wiÄ™cej takich utworów, nie tylko gabbery... MiaÅ‚ być Early Hardcore to jest kurwa Early Hardcore SkoÅ„czmy już ten temat. Pozdrawiam | _________________ POWERED BY REVERSE BASS! Moje Utwory: https://soundcloud.com/grze91/tracks Facebook: https://facebook.com/oldscoolproject | | Ostatnio zmieniony przez grze91 24-03-2014, 10:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
Podziêkowali: | pretor, sycoman |
Informacje Do³±czy³: 03 Lut 2010 Wiek: 43 Posty: 5108 (0,85/dzieñ) Piwa: 408 Sk±d: Å›lÄ…sk-Halemba  | Wys³any: 24-03-2014, 17:57 | #17
|
| | ale tak w ogóle Painbringer cały czas wydaje gabber-y takie odświeżone ale gabber-y i artcore-y i nie wiem co nagle tak się dziwią że ktoś zrobił coś takiego, bodajże cały album z 2010' od Painbringera jest na ''starą nutę'' a w 2010' też już mało kto takie rzeczy tworzył ba przecież gabber a raczej styl muzyki wymarł w 90' ale grany jest do dzisiaj | _________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 16 Mar 2011 Wiek: 33 Posty: 1004 (0,18/dzieñ) Piwa: 238 Sk±d: SD  | Wys³any: 25-03-2014, 14:01 | #18
|
| Mnie osobiście nie dziwią a cieszą takie produkcje. Rzadkością już dziś są early tracki produkowane w dzisiejszych czasach. Ja jestem młodzieniaszek więc czasów gebberów już nie uświadczę, mogę jedynie się zadowalać early stuff'em i poczuć choć lekki smaczek tego co było kiedyś | |
| |
Podziêkowali: | grze91 |
Informacje Do³±czy³: 21 Wrz 2008 Posty: 2664 (0,41/dzieñ) Piwa: 521 Sk±d: PoznaÅ„  | Wys³any: 25-03-2014, 15:39 | #19
|
| | Każdy człowiek, bez względu na wiek, mający oczy i uszy otwarte, pojmie muzykę w całości jej spektrum. Gabber to tylko gatunek, który się wyodrębnił i istnieje w takiej samej wartosci do dzis, ale jest odświeżany dźwięk. Elektronika właśnie daje early nowosci, ale styl ten sam. | _________________ Kibol! | |
| |
Podziêkowali: | grze91, Ivanow |
| |