| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
BEBE a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2010 Wiek: 33 Posty: 1268 (0,22/dzieñ) Piwa: 416 Sk±d: Radom  | Wys³any: 22-05-2011, 21:23 Hardcore Babe - Time 2 Die | #1
|
| Witam wszystkich chciałbym przedstawić Wam mój nowy kawałek pierwszy na tym forum Ci którzy byli na HS.EU możne mnie pamiętają wiec będą mogli porównać czy nowy kawałek jest lepszy od starych które były raczej słabe dźwięki (prócz clap'a, snare'a, hht'ów, crash'y i wokalu) moje
Odsłuch | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 22-05-2011, 21:43 | #2
|
| Na masterze trzy decybele niżej, później coś jeszcze napisze | |
| |
 | |
BEBE a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2010 Wiek: 33 Posty: 1268 (0,22/dzieñ) Piwa: 416 Sk±d: Radom  | Wys³any: 29-05-2011, 01:03 | #3
|
| to jednak nikt sie nie skusi zeby skomentowac to co nie co ode mnie?? nie chce byc nachalny ale jestem ciekaw opinii | _________________

mój saundklaud | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 29-05-2011, 02:16 | #4
|
| | Technicznie nie wiem ale całościowo brzmi słabo IMO, tak to sobie plumka nijak... | _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 19 Kwi 2008 Wiek: 42 Posty: 1352 (0,2/dzieñ) Piwa: 660 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 04-06-2011, 16:08 | #5
|
| Jak usłyszałem wchodzącego scratcha pomyślałem sobie o fajnie sie rozkręca. Niestety kick jest słaby, nie ma mocy a punch jest bardzo pusty. W ogóle te haty które sobie tam klepią grają ni do uja ni do taktu. W kilku momentach słyszę tam jakis subbas jakiś SFX który jest mocniejszy od kicka, w klubie był by potężny przester panie kolego Nie rozumiem tego co zrobiłeś na breaku, idzie jakieś intro, nagle wchodzi kick i znika, znowu te marne hihaty, lead i mello. Brak pomysłu ? bo nieład to na pewno i zła aranżacja. Mainmello jest tak nużące że można zapaść w śpiączkę Nad breakiem jak by jeszcze posiedzieć i popracować dało by coś z tego fajnego wykminić, ale main jest spalony. pozdro | _________________ www.myspace.com/noisyboypl | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 07 Cze 2011 Wiek: 34 Posty: 179 (0,03/dzieñ) Piwa: 22 Sk±d: Piaseczno  | Wys³any: 07-06-2011, 16:26 | #6
|
| No to jedziemy analizę szczegółową: Snare - rozjaśnij brzmienie, utnij sporo low-end częstotliwości bo snare w hardstyle nie pełni takiej roli jak w dubstepie czy drum'n'bass Cykacz - w 1 buildupie słabo pracuje, raz na 2 takty sobie pyknie na 1/2 i tyle, nie daje to drive'u Synth nr 1 - Troszkę za szeroko wg mnie jest rozstawiony, jego barwa przypomina mi trochę to czego sporo ekipa SAIFAM używa w swoich wałkach, mocno przesterowany ala gitara synth. Może być choć ułożenie melodii jest dosyć nudne Kick - może być Bass - tragedia, rozjebany po stereo, nie twórzy spójnej całości z kickiem, słaba barwa, mam wrażenie że delikatnie niesynchronizowany jest w tempo 1/2 Screech - w chuj najebane absolutnie potrzebnych częstotliwości w okolicy suba co jest absolutnie nie do przyjęcia. Barwa jest dosyć klasyczna, na wzór brzmień early hs ale ujdzie Pattern jednak screechu jest dosyć taki słaby, nieciekawie ułożony jest. Bassdrum screech - kick może być, w sumie brzmi jakby napierdalało stado trzepaczek na osiedlu ale moc ma, tyle, że znowu subbass zawodzi - sidechain jego jest w porządku, ale w ogóle nie ma ruchu, statyczny jest, polecam go odstroić o kilka centów na poszczególnych oscylatorach to nieco lepiej powinno być 1:46 - kurewski przester Break - jest bo jest, w sumie atmosfery specjalnej nie robi, wokale z filmu wjebane bo wjebane Main lead - melodia jest beznadziejna, te zmiany rytmiki 1/2 i 1/3 zupełnie nie udane (co nie znaczy akurat, że nie jest to możliwe by ciekawie zrobić). Pitch w 2 partii climaxu subbassu powoduje, że przez nieodpowiednią kompresje oraz equalizacje tegoż suba ucieka on z rejonów niskich częstotliwości niebezpiecznie w rejony dla kicku, każdy pitch suba powoduje zmianę częstotliwości podstawowej na której gra sub więc warto to skorektować
Ogólnie: w chuj pracy Ale liczę, że takie rozbudowane i przydatne wskazówki przydadzą się | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Sty 2011 Posty: 457 (0,08/dzieñ) Piwa: 100 Sk±d: z DolnoÅ›lÄ…skiego  | |
| |
 | |
| |