Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: black, disasterz, sharon

Disasterz - Black Sharon
Autor Wiadomo¶æ
headzik1991 

Informacje
Do³±czy³: 02 Maj 2010
Piwa: 23
Sk±d: JastrzÄ™bie Zdrój

Wys³any: 20-03-2012, 11:23   Disasterz - Black Sharon #1

Witam. chciałbym przedstawic nowy twór. a wiec tak jest to wersja testowa zrobiona w 48 h. trzeba jeszcze nad nim posiedziec. szczególnie nad mix. chodz nie wiem czy wgl go dokoncze poniewaz komp ma za malo pamięci i nie wyrabia niestety, w chuj przycina. dźwieki swoje krecone prócz clapów snarów crashów etc.. melodia od kolesia The Void. aa i własnie reverse kick zrobilem z nim krótki motyw, poniewaz pozazdrosciłem inny i stwierdziłem czemu ja nie moge też xD

PS. Chaciałbym się dowiedziec od was jakie popelniam błędy. czego dodać jeszcze by urozmaicić traczek. czekam na wasze opinie. Za wszystkie opinie WIELKIE DZIĘKI.

Z cyklu NU STYLE CRAP:
LINK: Disasterz - Black Sharon
Ostatnio zmieniony przez headzik1991 20-03-2012, 13:48, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Gatos 

Informacje
Do³±czy³: 23 Pa¼ 2011
Piwa: 9
Sk±d: Zielona Góra

Wys³any: 20-03-2012, 15:45    #2

Jak 48h to robiłeś, to jest to strasznie długo. Reverse bass to sampel, nie podoba mi się gdy gra bez kicka. W 1:16 wchodzi nu-style'owy kick który niezbyt mi się podoba, ale w 2:40 brzmi ZAJEBIŚCIE ! w 3:22 zaczyna wchodzić trochę niemiły dla uszu lead. Melodia ładna, ale już na początku musiałem odsunąć trochę słuchawki od uszu, ponieważ mnie bolały. :x

Podsumowanie: intro nudne, ale część z melodią bardzo mi sie podoba. ;)

Podziêkowali:headzik1991
headzik1991 

Informacje
Do³±czy³: 02 Maj 2010
Sk±d: JastrzÄ™bie Zdrój

Wys³any: 20-03-2012, 16:04    #3

dla mnie 48h to zbyt krótko mój procesor w mózg potrzebuje wiecej czasu. ale podłuższym słuchaniu tez mysle o nowym intrze. ale to taka test wersja;P

Darkone 
Early & Raw!

Informacje
Do³±czy³: 31 Gru 2011
Sk±d: KÄ™dzierzyn-Koźle

Wys³any: 20-03-2012, 16:08    #4

48h miał raczej na myśli, że robił to w ciągu dwóch dni, niekoniecznie przez cały ten czas siedząc na FLu :D Jeśli chodzi o melodię - nie powinieneś kopiować od innych! Jeśli chcesz być oryginalny, musisz sam coś zmajstrować. Od początku do 0:38 brzmi wybornie, i nie ma żadnych większych błędów. Od 0:38 do 0:57 zaczyna się już nie ładne, bardzo brzydkie przejście. Ten pogłaśniający się bassline to według mnie zły pomysł. Następujący reverse bass to tak naprawdę sampelek użyty w wielu early hardstyle'owych produkcjach. Kick patrząc na twego obecnego skilla sam nie zrobiłeś. Mam również małe wrażenie, że ociupinkę soundy powinny głośniej brzmieć. Później wchodzi typowo nu-styleowy kick. Gra za cicho w stosunku do poprzedniego bassline'u, domyślam się, że zagłuszał resztę. Nie podoba mi się ponownie przejście. Z głośnego reverse bassu do cichego kicku nie brzmi dobrze, poza tym trza tutaj dłuższego brejka. Późniejsze przejście na melo w porównianiu z resztą brzmi poprawnie, ale przydał by się jakiś FX. Zanim całość wejdzie na kick, brzmi elegancko, ale jak już pisałem, przejście z pogłośnieniem chujowo brzmi, w tym przypadku melodia pod koniec zaczyna nieco nabierać głośności. Z kickiem gra nawet nawet, ale kick powinien przejść poprawę na EQ. Końcówki już nie będę rozpisywać, ale można powiedzieć, że w porównaniu z tym, co słyszałem od ciebie dwa miesiące temu jest postęp :) .

Podziêkowali:headzik1991
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1195
Odpowiedzi: 3
Odwiedzin z google: 127
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: