| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 02 Maj 2010 Posty: 107 (0,02/dzieñ) Piwa: 23 Sk±d: JastrzÄ™bie Zdrój  | Wys³any: 20-03-2012, 11:23 Disasterz - Black Sharon | #1
|
| Witam. chciałbym przedstawic nowy twór. a wiec tak jest to wersja testowa zrobiona w 48 h. trzeba jeszcze nad nim posiedziec. szczególnie nad mix. chodz nie wiem czy wgl go dokoncze poniewaz komp ma za malo pamięci i nie wyrabia niestety, w chuj przycina. dźwieki swoje krecone prócz clapów snarów crashów etc.. melodia od kolesia The Void. aa i własnie reverse kick zrobilem z nim krótki motyw, poniewaz pozazdrosciłem inny i stwierdziłem czemu ja nie moge też
PS. Chaciałbym się dowiedziec od was jakie popelniam błędy. czego dodać jeszcze by urozmaicić traczek. czekam na wasze opinie. Za wszystkie opinie WIELKIE DZIĘKI.
Z cyklu NU STYLE CRAP: LINK: Disasterz - Black Sharon | | Ostatnio zmieniony przez headzik1991 20-03-2012, 13:48, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 23 Pa¼ 2011 Wiek: 31 Posty: 47 (0,01/dzieñ) Piwa: 9 Sk±d: Zielona Góra  | Wys³any: 20-03-2012, 15:45 | #2
|
| Jak 48h to robiłeś, to jest to strasznie długo. Reverse bass to sampel, nie podoba mi się gdy gra bez kicka. W 1:16 wchodzi nu-style'owy kick który niezbyt mi się podoba, ale w 2:40 brzmi ZAJEBIŚCIE ! w 3:22 zaczyna wchodzić trochę niemiły dla uszu lead. Melodia ładna, ale już na początku musiałem odsunąć trochę słuchawki od uszu, ponieważ mnie bolały.
Podsumowanie: intro nudne, ale część z melodią bardzo mi sie podoba. | |
| |
Podziêkowali: | headzik1991 |
Informacje Do³±czy³: 02 Maj 2010 Posty: 107 (0,02/dzieñ) Piwa: 23 Sk±d: JastrzÄ™bie Zdrój  | Wys³any: 20-03-2012, 16:04 | #3
|
| | dla mnie 48h to zbyt krótko mój procesor w mózg potrzebuje wiecej czasu. ale podłuższym słuchaniu tez mysle o nowym intrze. ale to taka test wersja;P | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 31 Gru 2011 Wiek: 30 Posty: 65 (0,01/dzieñ) Piwa: 23 Sk±d: KÄ™dzierzyn-Koźle  | Wys³any: 20-03-2012, 16:08 | #4
|
| 48h miał raczej na myśli, że robił to w ciągu dwóch dni, niekoniecznie przez cały ten czas siedząc na FLu Jeśli chodzi o melodię - nie powinieneś kopiować od innych! Jeśli chcesz być oryginalny, musisz sam coś zmajstrować. Od początku do 0:38 brzmi wybornie, i nie ma żadnych większych błędów. Od 0:38 do 0:57 zaczyna się już nie ładne, bardzo brzydkie przejście. Ten pogłaśniający się bassline to według mnie zły pomysł. Następujący reverse bass to tak naprawdę sampelek użyty w wielu early hardstyle'owych produkcjach. Kick patrząc na twego obecnego skilla sam nie zrobiłeś. Mam również małe wrażenie, że ociupinkę soundy powinny głośniej brzmieć. Później wchodzi typowo nu-styleowy kick. Gra za cicho w stosunku do poprzedniego bassline'u, domyślam się, że zagłuszał resztę. Nie podoba mi się ponownie przejście. Z głośnego reverse bassu do cichego kicku nie brzmi dobrze, poza tym trza tutaj dłuższego brejka. Późniejsze przejście na melo w porównianiu z resztą brzmi poprawnie, ale przydał by się jakiś FX. Zanim całość wejdzie na kick, brzmi elegancko, ale jak już pisałem, przejście z pogłośnieniem chujowo brzmi, w tym przypadku melodia pod koniec zaczyna nieco nabierać głośności. Z kickiem gra nawet nawet, ale kick powinien przejść poprawę na EQ. Końcówki już nie będę rozpisywać, ale można powiedzieć, że w porównaniu z tym, co słyszałem od ciebie dwa miesiące temu jest postęp . | |
| |
Podziêkowali: | headzik1991 |
| |