| |
| Autor | Wiadomo¶ć |
Informacje Doł±czył: 04 Lip 2010 Wiek: 36 Posty: 767 (0,13/dzień) Piwa: 235 Sk±d: Bydgoszcz  | Wysłany: 08-08-2012, 11:29 Nutty T - 5 Years (Xearo rmx) Duze demo | #1
|
| Nie wstawialem nic swojego juz dluzszy czas, wiec postanowilem wykopac jakiegos trupa z grobu i wam go pokazac Projekt ten mialem wysylac na rmx contest Nutty'iego, ktory odbywal sie juz jakis czas temu, ale uwazalem/uwazam(?), ze to co skrecilem jest za slabe by to w ogole komus pokazac i porzucilem track na etapie polowy mainparta. Teraz, gdy przyszly checi na maly upgrade, poprawki i dokonczenie kawalka to w pewnym sensie stracilem projekt, a raczej caly mix i spora czesc budowy, dzwiekow itd.. Musialbym robic bardzo duzo od poczatku, wiec sobie zdecydowanie odpuszczam, ale wstawiam mimo wszystko te 4-minutowe demo. Posluchajcie, moze jednak komus wpadnie w ucho!
| |
| |
 | |
|
Informacje Doł±czył: 15 Maj 2009 Posty: 87 (0,01/dzień) Piwa: 21 Sk±d: Warszawa  | Wysłany: 09-08-2012, 14:18 | #2
|
| no już pobieram, włączam, pasmo widoczne - postaram się na bierząco rzetelnie wypowiedzieć
Intro - Kick - W Reverbie za wysoka przenoszona częstotliwość Scratch w okolicach 0:20 - 0:49 od bardzo przyjemny wchodzi
Teraz przejściówka Lead przytłumiony, głośniej 1:35 - Trochę słabo się rozkręca na Maina, na Mainie znów ten LD i słabo umieszony. Zabawa bdr podoba mi się. Na mainie wyszło trochę przesteru na kicku .. troszkę trzeba ściągnąć Vol, albo użyc delikatnie distortion, to zapobiegnie przesterowanemu clippingowi. Boś mi brakuje w Reverbasie - chyba kick trochę za długi jest a revbass nie ma kiedy się rozkręcić ze swoimi niskimi, trzeba skrócić suba za kickiem a popracować nad subem w reverbasie Revers ma suba trochę za wysoko, ok 200 hz a mógłby schodzić do 80 .. ciężko będzie taki przebieg reversa zgrać z kikiem, ale jest to osiągalne, wymaga ślęczenia Ja bym wygenerował na nowo cały BDR i opracował kompresję od początku. 3:00 - Melo zupełnie gra na innej nocie niż track, jeżeli jest to świadomie, to należałoby na intrze dać tą melodię i ona zapowiadała by wjazd na Reversbass
Track może być, da się posłuchać i pobawić przy nim .. moje spostrzeżenia są raczej związane z różnicami w stylistyce niż z negowaniem pomysłu i tego projestu, pomysł fajny, bardzo lubię taki styl. Tracka po prostu trzeba dopracować Pzdr | _________________ Duke Floward | |
| |
Podziękowali: | Xearo |
Informacje Doł±czył: 04 Lip 2010 Wiek: 36 Posty: 767 (0,13/dzień) Piwa: 235 Sk±d: Bydgoszcz  | Wysłany: 09-08-2012, 22:47 | #3
|
| | floward napisał/a: | | Tracka po prostu trzeba dopracować |
Zawsze staram sie robic tracka "na biezaco" czyli kazda kolejna czesc dopracowywac tak, aby byla maksymalnie przejrzysta, nie draznila uszu sluchacza i zeby byla jak najbardziej "na gotowo" co nie zmienia faktu, ze gdy przychodzi finish to i tak trzeba zawsze wprowadzic jakies ostateczne szlify do projektu, a ze tym razem finishu nie bylo... Nie bylo tez ostatecznych szlifow Z drugiej strony widac, ze jestes bardzo dobrze przygotowany technicznie i szczerze powiedziawszy nie zauwazylem polowy potkniec jakie wymieniles - sprzet mam jaki mam, ale moze tez powinienem popracowac nad doglebniejsza analiza tracka Co by nie bylo uwazam, ze mimo wszystko te kruczki nie sa do wychwycenia przez przecietnego sluchacza, a nawet takiego ktory ma bardziej wprawne ucho takze zapraszam do odsluchu reszte - nie bedzie bolalo Flo to stary wyga i zjadl pewnie na tym zeby Dzieki za dobra krytyke i wytkniecie bledow - to zawsze sie przydaje!
Teraz pozostaje mi zaprosic reszte do odsluchu, chetnie poznalbym wasze opinie! | |
| |
 | |
Informacje Doł±czył: 27 Sie 2009 Wiek: 41 Posty: 445 (0,07/dzień) Piwa: 161 Sk±d: Malbork  | Wysłany: 10-08-2012, 09:21 | #4
|
| Ja co prawda przesłuchałem na słuchawkach ale traczek mi się podoba. Nie wychwyciłem żadnych niedociągnięć ale możliwe że na normalnym sprzęcie bym zauważył (bądź nie ). Jedynie co napiszę to to że mi się podoba i szkoda że nie dałeś rady skończyć. Fajne dźwięki, spokojne ale stonowane i ładnie współgrają. Choć na upartego z tego materiału dało by zrobić jakiegoś mixa żeby z niego full wyszedł (ja bym go posamplował i złożył do kupy). Pomyśl o tym jeśli Ci zależy.
postaram siÄ™ przesĹ‚uchać w domu i jak coĹ› znajdÄ™ to napiszÄ™. | _________________ zobacz mnie na: facebook soundcloud youtube | | Ostatnio zmieniony przez Sapher 10-08-2012, 09:23, w cało¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
Informacje Doł±czył: 02 Cze 2012 Wiek: 28 Posty: 592 (0,11/dzień) Piwa: 129 Sk±d: Pzn  | Wysłany: 10-08-2012, 12:45 | #5
|
| ale się porozpisywaliście. ja tylko napiszę, że dla mnie średniawka tak trochę | |
| |
Informacje Doł±czył: 05 Gru 2010 Wiek: 33 Posty: 518 (0,09/dzień) Piwa: 117 Sk±d: ToruĹ„  | |
| |
| |