1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ. 3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
Aktualnie jeszcze pracuje nad kawałkiem ale pomyslalem ze wrzuce juz takie demko i zobacze wasze komentarze i mam nadzieje ze takie beda bo licze na porady i uwagi ktore pomoga mi poprawic kawalek (damskie vocale sa sciagniete z neta)
Ten bd na początku nawet dobry ale ten dźwięk od 14 sekundy i brzmi hujowo i hujowe ma ułożenie. Potem bassdrum jest taki przytłumiony jakby grał zza ściany :\ Potem od 50 sekundy ciekawy pomysł, coś tam słychać w tle dość ciekawe ale technicznie kiepskie. Potem ten lead blaaargh. Nie dość że słabiutkie brzmienie to jeszcze fałszuje. A potem znowu ten przytłumiony bd i dźwięki grające 2x głośniej od niego. afu. O następnej części już nie mam co pisać bo ciągle te same błędy.
no mix kuleje tutaj faktycznie. Jedyny co mi sie podoba to lead który wplata sie na buildzie, przypomina mi leada z mello z tracka Prophet - dominator Mainmelo brzmi co najmniej jak do jakiegoś handsup. Faktycznie kick na mainie przytłumiony jak uj, ale ten lead po pewnych modyfikacjach był by elegancki A tu jest tylko taki sobie i gra dużo za głośno. W sumie to nic ciekawego tutaj nie ma, tak ze działaj dalej
Synth od 14s bym poprawił nieco, ułożenie też no i walnął go na sidechainie to by to lepiej wygladało. Bassdrum bym poprawił, nie ma takiego kopa. Zabawa z dupstepem nawet ok A melo to nie czasem przerobiony midi z Cosmic Gate - The Truth. Sam w sobie lead gdybyś poprawił byłby elegancki. A na mainie to już mix całkiem lezy, bassdrum prawie niesłyszalny. no i wejście na main z tym pulsującym synthem też takie z niczego. Dalej te same błędy.
Popracuj nad tym. Track nie jest zły, wystarczy że przysiądziesz nad nim i dopracujesz wszystko
Ostatnio zmieniony przez Datraxx 23-01-2012, 16:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
dzieki za odpowiedzi bede mial czas to dopracuje ten walek. "Cosmic Gate - The Truth" teraz wlaczylem wczesniej nie slyszalem tego ale no melo calkiem podobne jest i jak byscie mogli mi powiedzieć o co chodzi z tym sidechainem bo nie ogarniam tego.
Hmmm jakby to określić, sidechain to taka pomka, która polepsza brzemienie tracka no i też potrafi napędzać. Dźwięki które mają być. Np. masz na breaku melodie no to ona sobie gra normalnie, ale gdy wejdzie kick to jak dasz jej sidechain to wzgledem kicka ona narasta, więcej miejsca zostaje dla puncha. Najłatwiejszy sidechain możesz zrobić w FL'u za pomocą wtyczki Gross Beat no i na niej można też się fajnie nim pobawić. A tak ogólnie to dobry jest sidechain z limiterem. Mam nadzieję że ci to dobrze wytłumaczyłem
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu: Wy¶wietleñ: 1675 Odpowiedzi: 5 Odwiedzin z google: 234