| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 16 Sty 2012 Posty: 120 (0,02/dzieñ) Piwa: 35 Sk±d: Z internetu  | Wys³any: 17-01-2012, 01:23 2 Tracki (Freeform & Hardtrance) | #1
|
| Hej, kiedyś, sto lat temu udzielałem się na hs.pl, niedawno przypomniałem sobie o istnieniu tego forum i pomyślałem sobie dlaczego by się nie zarejstrować i popisać na największym(?) polskim forum o takiej tematyce. Na początek zostawię wam swoje 2 tracki. (To nie są pełne wersje)
1. Remix świetnego HT "Andrew Dring - Darkest Desire" w wersji a'la '04~
2. Autorski freeform hardcore z zapożyczonym wokalem, jedna z moich najlepszych produkcji.
Z góry dziÄ™ki za wszystkie opinie i komentarze | | Ostatnio zmieniony przez Coon 17-01-2012, 01:23, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
Podziêkowali: | windows_xp12 |
|
Arhetium fka Artie [hs.pl]

Informacje Do³±czy³: 10 Kwi 2011 Wiek: 32 Posty: 68 (0,01/dzieñ) Piwa: 36 Sk±d: Szczecin  | Wys³any: 17-01-2012, 14:08 | #2
|
| HT AL Untitled - dobre soundy, (czyzbym słyszał testo?) lead na arpie brzmi bardzo ładnie, ale po 1:53 brzmi słabo, jak jakiś soundfont. Perkusje przydałoby się troche rozłożyć w panoramie i ładnie zmixować
FFHC AL Untitled - jeszcze lepsze dzwieki, ładne ułozenie, wejście wokalu z sixpacka troche losowe i imo za głośne, pompka brzmi troche jakby całośc była przekompresowana/kick zagłuszał reszte, ale wiem ze to był zabieg celowy, kwestia gustu
Ogólnie nie słucham podobnej muzy zbyt często ale oba fragmenty robią niezłe wrażenie, oceniam na 7.5 , szkoda ze nie ma połówek ;_; | _________________
 http://www.facebook.com/Arhetium http://soundcloud.com/arhetium | |
| |
Podziêkowali: | Avarus Lupus |
Informacje Do³±czy³: 19 Sty 2012 Posty: 5 (0/dzieñ) Piwa: 1 Sk±d: opole  | Wys³any: 19-01-2012, 13:30 | #3
|
| Ten remix - zajebista manipulacja wokalem, lead brzmi jakby poprostu wyjęty z '04, taki specyficznie 'zimny' (sylenth1?), po 1:52 ten pogłos jest troche zbędny, ale nie zgadzam się z Arhetium, nic innego by tu imo nie pasowało. Perkusja ok, mogłaby być lepsza ale imo jest dobrze.
freeform - piękny lead, wstep troche nie pasuje do calosci, co do wokalu nie mam zastrzeżeń, kick troche za głośny pod koniec, przejscie z wokalu na ten drugi lead miszczowskie
ogólnie obydwa tracki oceniam na 9.5/10, z troche mniejszą połowką dla tego remixu darkest desire, freeform wyszedl lepiej | |
| |
Informacje Do³±czy³: 06 Mar 2011 Wiek: 35 Posty: 99 (0,02/dzieñ) Piwa: 10 Sk±d: Tarnów  | Wys³any: 20-01-2012, 13:00 | #4
|
| Jeszcze bardzo daleko temu do ukończonych utworów. Poza technikaliami, jak wspomniał Arti, są za bardzo minimalistyczne. Skupiając się na drugim utworze: z głównym leadem poszedłeś w ciekawym kierunku, ale na chwilę obecną brzmi to bardziej jak jakiś suportujący synth w tle niż główny lead z prawdziwego zdarzenia, trzeba by go albo bardziej rozbudować i uintensywnić, bądź też wesprzeć bardziej skomplikowaną "zakwaszoną" soniką (jako referencję sprawdź sobie starsze wydawnictwa Keva Energy z NUNRG024-047), bo na razie to nie jest porządny Freeformowy hymn tylko pozbawione powera zamulanie. Ogólnie utwór brzmi jak coś głębszego z pogranicza UK i FI (duży plus że zrobiłeś bardzo fajnie brzmiące fińskie leady - te spod końca previewa). Popracuj jeszcze trochę nad nim bo ma duży potencjał. | |
| |
Informacje Do³±czy³: 29 Sty 2011 Posty: 457 (0,08/dzieñ) Piwa: 100 Sk±d: z DolnoÅ›lÄ…skiego  | |
| |
| |