Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 2012, dark, darkone, fl studio, immortal, raw

Darkone - Immortal
Autor Wiadomo¶æ
Darkone 
Early & Raw!

Informacje
Do³±czy³: 31 Gru 2011
Piwa: 23
Sk±d: KÄ™dzierzyn-Koźle

Wys³any: 08-04-2012, 23:11   Darkone - Immortal #1

Preview tego, nad czym teraz pracuję. Chciałbym jakieś opinie, co poprawić, wszystkie zastrzeżenia itp.
Darkone - Immortal
Ostatnio zmieniony przez Darkone 21-04-2012, 00:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Romanesko 

Informacje
Do³±czy³: 22 Pa¼ 2011
Piwa: 0
Sk±d: WrocÅ‚aw

Wys³any: 09-04-2012, 01:00    #2

Dodaj dużo reverbu na lead, osobiście nie gustuje w mroczniejszych klimatach jak to, więc nie będę komentował samego tracka bo mógłbym być nie obiektywny. Skupiając się na technicznej stronie, zły mix, master, czy cokolwiek co tam wykombinowałeś, kick jakoś tak się chowa za leadem. Akurat sidechaining w hardstyle to zły pomysł, ale może w tym tracku, lekki side nie byłby najgorszy.

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 09-04-2012, 08:39    #3

Dosc ciekawa melodia, z początku myslałem ze nei podejdzie ale druga czesc mnie przekonuje :D
Jak na darkowy track jest zbyt pusto, dorzuc fxów. Kick na mainie pasuje raczej do koncówki breakdowna a nie na mainpart bo brakuje mu.. tego czegoś xD

Darkone 
Early & Raw!

Informacje

Wys³any: 09-04-2012, 16:42    #4

Dzięki za opinie, będę próbował poprawić. O słabym mixe & Masteringu akurat wiem, myślę, że poprawię to jak będę zgrywać ostateczną wersję. Postaram się również upchać parę innych FXów, i swoją drogą nie podoba mi się do końca vocal, również się za niego zabiorę. Jak tylko skończę, wrzucę nową wersję!

djdomenek 

Informacje
Do³±czy³: 26 Lis 2011
Piwa: 2
Sk±d: Gródek

Wys³any: 09-04-2012, 18:13    #5

w leadzie przydałoby sie uciąc nieco niskich tonow zeby kick sie bardziej pokazal

Darkone 
Early & Raw!

Informacje

Wys³any: 21-04-2012, 00:45    #6

Dobra, niby skończyłem ten track, tutaj link Darkone - Immortal (Full) Oczywiście zastosowałem porady, znacznie więcej FXów, ale np. nie dałem dużo reverbu na lead, bo wtedy mi resztę zagłusza. Wciąż mi jakoś jednak nie pasi to do końca. Kick moim zdaniem coś nieładnie gra, i cholera wie na czym go poprawić :/ Może jakieś inne porady?

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 21-04-2012, 08:08    #7

zabieram dla grania samego builda bo jest jest swietny :D

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 21-04-2012, 09:51    #8

Jak dla mnie słabiutko :) Powodzenia w dalszych produkcjach :piwo:

Arhetium 
fka Artie [hs.pl]

Informacje
Do³±czy³: 10 Kwi 2011
Piwa: 36
Sk±d: Szczecin

Wys³any: 22-04-2012, 21:39    #9

brakuje środka pasma na całym traczku, na głównym leadzie jest za dużo detune, za dużo najwyższych czestotliwosci, brakuje w nim za to przestrzeni (reverb, delay) plus za lead z build upa, jest strasznie popierdolony (w pozytywnym znaczeniu) ale znowu, jest lekko niedopracowany, wyczuwam chyba 3xOSC z FL, mam rację? Ten lead wariuje w panoramie na łączeniach, domyslam się ze to nie było zamierzone, więc: na samym dole wtyczki masz gałkę PR, zjedź nią na dół. Popracuj także nad środkowymi czestotliwościami na nim, jest ich znowu za mało. Melodia główna jeśli chodzi o sam układ ma potencjał, jest niezła :) Barwa bassdruma jest bardzo ciekawa, ma duzy potencjał, ale ten potencjał zauważyłem dopiero na outro, bo przez całość traczka tej barwy nie słychać. Plus za efekty, i próbę rozkładania niektórych rzeczy w panoramie :) Na breaku przed mainem ten sekwencyjnie grający niżej ułożony synth który jest na tle melodii "clippuje", tzn mam na myśli na samym jego wejściu cyknięcie wysokich herzów co możesz zniwelować zwiększając delikatnie attack. Jeśli chodzi o bassdrum i twoje pytanie, jesli używasz FL spróbuj nałozyc na niego soundgoodizer i odpowiednio poraktować equalizerem, żeby jego barwa ładnie wybrzmiewała. Jeśli używasz innego softu to tak samo, tylko użyj jakiegoś kompresora (wiem że to nie jest najprostsze, ale jak już rozkminisz co do czego, okazuje się że warto go czasami użyć :) ) Jeśli chodzi o reverb zagłuszający reszte po nałozeniu na lead - możliwe że nie masz na nim odciętych niskich czestotliwosci (low cut). Te wszystkie kruczki, czegoś nie słychać dobrze, coś słychać za bardzo... wszystko to kwestia mixu ścieżek, na którego naukę trzeba wiele czasu i samozaparcia więc się nie poddawaj :) Działaj dalej! Pozdrawiam

http://www.facebook.com/Arhetium
http://soundcloud.com/arhetium
Ostatnio zmieniony przez Arhetium 22-04-2012, 21:45, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Podziêkowali:Darkone
Darkone 
Early & Raw!

Informacje

Wys³any: 23-04-2012, 14:25    #10

Arhetium, dzięki za taki komentarz, bardzo mi tym pomogłeś, póki co on jest dla mnie ze wszystkich najcenniejszy :] Moja technika jest ciągle kulawa, rozstawiania w panoramie dopiero się uczę. Build kręcony na Sylenth1, ale rzeczywiście, bardzo podobny da się wykręcić na 3xosc. Postaram się poprawić track na tyle, ile potrafię. Mimo wszystko odczuwam satysfakcję z mego postępu, bo to co na początku roku tutaj zamieszczałem to porażka :/

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 2116
Odpowiedzi: 10
Odwiedzin z google: 317
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: