Przesunięty przez: ROoZi 31-07-2011, 23:31 | |
| Autor | Wiadomo¶ć |
Informacje Doł±czył: 10 Wrz 2010 Wiek: 60 Posty: 74 (0,01/dzień) Piwa: 9 Sk±d: HOLLAND  | Wysłany: 31-07-2011, 13:49 | #191
|
| bilety u konikow na luzie mozna bylo wyrwac. ja wjechalem o 17 i jeszcze sprzedawali. juz nie mowie, ze nawet orzeszkami handlowali
sama impreza jak dla mnie ok. wybieralem sceny otwarte, bo trzeba korzystac poki lato :)ogolnie jednak na jakis czas odpuszczem z tymi dziennymi festivalami, bo to lipa konczyc takie imprezy o 23 hardcore ma byc w nocy i tyle. no i piona dla ekipy - podziwiam, ze cisniecie z polski tyle godzin. ja mialem 200km i ledwo wrocilem | _________________ ALLES NAAR DE KLOTE | |
| |
 | |
|
Informacje Doł±czyła: 03 Sty 2008 Wiek: 37 Posty: 276 (0,04/dzień) Piwa: 9 Sk±d: Gliwice  | Wysłany: 01-08-2011, 12:42 | #192
|
| Ale byl ROZPIERDOL !! jak sie ogarne to cosik wiecej napisze | _________________ HARDCORE !!! | |
| |
 | |
Informacje Doł±czył: 08 Lis 2010 Wiek: 34 Posty: 94 (0,02/dzień) Piwa: 37 Sk±d: WrocĹ‚aw  | Wysłany: 01-08-2011, 12:55 | #193
|
| Counterfeit - na połowe wpadłem bo sklepik trzeba było ogarnąć ale ładna końcóweczka;) Catscan - byłem tylko na począku, zaczął w swoim stylu więc przemieściłem się Ophidian vs D-Passion - zajebisty set ) czapki z głów! N-Vitral Live - dobrze dobrze dobrze tylko nie słyszałem Rebeldisco ;/ Tymon - ten set powinien zostać nagrany abym mógł sie nim jarać, bo w między czasie N-Vitral coś od siebie z pc dawał Synapse & Sei2ure Live - jak na chłopów przystało dali do pieca Day-Mar - <3 pięknie a tłumu w uj I:gor - byłem na 30 min tylko, a wiem, że to co POLSKIE to dobre ; ) mam nadzieje że zrył im mózgi Negative A - zajebisty set, atmosferka do niego i samopoczucie też przednie było Nitrogenetics - tak sobie przynajmniej dla mnie bo to typowy styl jednego gościa The Dj Producer - rzeźnia w HOOOJJJJ AoF - Bla bla tak sobie The Supreme Team - spodziewałem sie więcej, ale na takie zmęczenie wystarczyło mi to
pozdro dla Wszystkich | |
| |
 | |
Informacje Doł±czyła: 05 Sty 2008 Wiek: 37 Posty: 607 (0,09/dzień) Piwa: 79 Sk±d: Ruda ĹšlÄ…ska  | Wysłany: 01-08-2011, 14:23 | #194
|
| Było MEGA,MEGA,MEGA !!! lepiej niż rok temu na pewno ! więcej napisze jak sie troche ogarne | _________________ Because we are the HARDCORE HOOLIGANS !!!! | |
| |
 | |
Informacje Doł±czył: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzień) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wysłany: 01-08-2011, 17:55 | #195
|
| | Kto bawił się na scenie HKV? Chciałbym krótki zarys stylu gry poszczególnych ludzi. | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | |
| |
 | |
hayer86 aka Latexowa Morda

Informacje Doł±czył: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzień) Piwa: 1318 Sk±d: Katowice  | Wysłany: 01-08-2011, 20:41 | #196
|
| Ciężko cokolwiek napisać o tej imprezie, niż tylko suche 'zajebiście'...
Pogoda dopisała, nie padało, nie grzało słońcem, więc temperatura była w sam raz.
Co do setów, ciężko jakoś szczegółowo się rozpisywać, ponieważ praktycznie zawsze gdzieś coś ciekawego leciało. Niestety przez to, czasami pozycje, które chciałem odwiedzić nakładały się w mniejszy lub większy sposób, przez to nie byłem na całych setach, bądź całkowicie musiałem sobie darować. Całkowicie pominąłem sceny HS i Terror/Speed. Przechodziłem koło niej od czasu do czasu, ale tym razem jakoś kompletnie nie miałem weny na te tempo Na Early byłem tylko raz, a raz słuchałem końcówki seta Promo z pobliskiej plaży i było co posłuchać. Na scenie Industrial Tymon jakoś mnie zamulał, wolę jednak szybszy Ind, ale za to I:gor pokazał klasę. Sądząc po publice nie tylko mnie się podobało
Większość imprezy spędziłem jednak na Main'ie i HC Italia. Oba sety Noize Suppressor nie zrobiły na mniej jakoś większego wrażenia, chociaż również nie były złe. Za to na Main'ie były małe problemy techniczne. Poza tym na Main'ie przez całą imprezę było słychać różnicę w poziomie głośności. Dobre sety na HC Italia mieli również Anime, Nico & Tetta oraz Unexist, chociaż po nim spodziewałem się większego rozpierdolu. Na wyróżnienie zasługuje również MC z tej sceny, świetny kontakt z publiką, świr jakich mało
Na Main'ie: Ophidian z D-Passionem, dla mnie set bajka, IMO słabszy niż na D1, ale jednak teraz grali na głównej scenie, a na scenę Ind ten set byłby za słaby. Negative A również dobrze zagrał. Po Neophyte spodziewałem się słabszego seta, myliłem się, może takie wrażenie odniosłem z powodu ogólnej podjarki imprezą Live AoF również o dziwo dobry poza kilkoma wałkami. Najsłabszym setem był IMO set The Supreme Team, na którego punkcie była chyba największa podjarka. Dla mnie nie zagrali nic ciekawego, więcej gadania i słabego szoł niż grania. Poza tym mogli dobrać o wiele lepsze swoje produkcje, niż te, które zagrali.
Organizacyjnie impreza nie ma większych różnic niż każda inna w NL na jakiej byłem. jedynie mogę się doczepić mapki, z której kompletnie nie umiałem rozszyfrować rozmieszczenia scen . No i jeszcze wielkie problemy organizacji ruchu już po imprezie. Okazało się, że nastąpiła wielka zmiana organizacji ruchu, nie można było podjechać i tym bardziej stanąć busem w naszym umówionym miejscu, sieć była przeciążona, więc nie można było się dodzwonić. Ale jakimś cudem znaleźliśmy kierowcą krążącego w okolicy i wszystko dobrze się skończyło.
OgĂłlnie impreza wywarĹ‚a na mnie bardzo dobre wraĹĽenie i jeĹ›li bÄ™dzie moĹĽliwość, za rok znowu tam zawitam | | Ostatnio zmieniony przez hayer86 01-08-2011, 20:45, w cało¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Doł±czył: 08 Lip 2010 Wiek: 33 Posty: 649 (0,11/dzień) Piwa: 218 Sk±d: KrakĂłw  | Wysłany: 01-08-2011, 20:43 | #197
|
| Ogolnie byl to moj pierwszy event i nie ma co, to trzeba przezyc bo ciezko jest opisac to wszystko slowami Jak dla mnie to moze troche za duzo tego wszystkiego na pierwszy raz. Na poczatku to tylko sprawdzenie scen wiec nie bede opisywal kto jak zagral. Z setĂłw na ktorych troche wiecej posiedzialem to: Ophidian vs D-Passion - bardz dobry set, Ophidian zagral swoje najlepsze tracki Nosferatu - typ zmiazdzyl, piekny mocny Hardcore! Noize Suppressor vs Mad Dog - najbardziej wyczekiwany set obok versusa z Tommym, dla mnie swietny set bo byly te tracki na ktore czekalem, tylko te problemy techniczne... potem to juz nie bylo to samo Neophyte - w swoim mocnmy stylu Anime - to co ona zrobila to bylo cos, nikt sie chyba nie spodziewal tak zajebistego seta po niej I ten jej wyglad Dyprax - chwile posluchalem jedza frytki ale jakos mnie nie porwalo Nico & Tetta - tak samo jak Anime, piekny i mocny set, fajne wstawki co jakis czas "Nico & Tetta" Traxtorm Gangstaz Allied - tez wyczekiwalem tego secisza i sie nie zawiodlem, jeden z lepszych setow na tej imprezie! Unexist nawet fajnie krecil vinylami Negative A - mimo iz nie skakalem bo regenerowalem sily to bylo jebniecie Nitrogenetics - zajebiscie zaczeli, Inside your head Noize Suppressor vs Tommyknocker - na to czekalem rownie bardzo jak na 1 set Bike'a i sie nie zawiodlem. Tracklista byla taka ze nie bylo momentu wytchnienia! Liczylem ze Noize zagra swoje nowe tracki oraz swoje perelki i zagral. Tak samo Tommy, ale dla mnie najlepsze bylo zachowanie Bike'a na scenie, jednak on jest taki jak go na YouTube maluja Niesamowity gosc 2 skoki w publike zaliczyl nawet Jedyny minus to ludzie ktorzy nie umieli sie zachowac na jego secie przepychajac sie jak tylko jest to mozliwe, kilka razy musialem sie powstrzymywac zeby nie wybuchnac oraz MC ktory juz mnie tak wkurwial ze sie w pale nie miesci, caly czas latal i pierdolil glupoty i dawal mikrofon ludziom z publiki ktorzy zagluszali calego seta, tak to jest jak sie nie umie pohamowac z alkoholem... Unexist - po prostu gosc robi taki rozkurw ze glowa mala, mysle ze kazdy Gabber byl zaspokojony, przesiedzialem wieksza czesc seta a potem czas na AoF Art of Fighters - mimo iz juz kompletnie nie mialem sil to swietnie zagrali, i sciemnialo sie juz wiec klimat byl niesamowity The Supreme Team - jeden z najbardziej wyczekiwanych setow mysle wiekszosci, jak dla mnie zagrali bardzo dobrze tylko ze byl chyba tylko jeden track Playaha a reszta to praktycznie sam Anger & Outblast. Fajne Mash-upy i ogolnie set bardzo dobry ale jednak ludzie chyba liczyli na cos wiecej chociaz mi sie podobalo I najlepsze bylo ostatnie 20 minut czyli End Show, klimat klimat i jeszcze raz klimat w polaczeniu z fajerwerkami, laserami, animacjami i zajebistymi trackami
Na reszcie scen tzn EHC, HS, HKV oraz Industrialu tez bylem ale nie wypowiadam sie wiecej bo bylem za krotko na poszczegolnych setach. Wiem tylko ze na HKV bylo tak mocne naglosnienie ze bedac nawet nie przy samej scenie tak niskimi tonami walilo ze ciezko bylo dluzej posiedziec, nie wiem jak ludzie tam caly dzien ogarniali Scena HS byla strasznie zle umieszczona, tzn byla na przeciwko HKV i przy jakims przejsciu bylo tylko slychac Trrrr z tylu co pewnie wiekszosci przeszkadzalo. Na EHC bylem zeby zobaczyc jak to wszystko wyglada i nie spodziewalem sie tylu ludzi, bylo wiecej niz na innych scenach tylko na Mainie bylo wiecej. To mnie zaskoczylo. Industrial - kilka razy wskoczylem ale zawsze jak chcialem dluzej tac byly wyzsze priorytety na Mainie lub Italii ale tez naglosnienie miazdzylo To taka moja krotka recenzja, wiem ze chaotyczna itd itp ale to przez to ze to moj pierwszy event i emocje z tym zwiazane. | _________________ 30.07.2011 - Dominator 24.03.2012 - Masters of Hardcore 21.07.2012 - Dominator - Cast of Catastrophie 15.12.2012 - Thunderdome | |
| |
 | |
Informacje Doł±czyła: 03 Sty 2008 Wiek: 37 Posty: 276 (0,04/dzień) Piwa: 9 Sk±d: Gliwice  | Wysłany: 03-08-2011, 11:01 | #198
|
| Nio już mogę troche napisac Muzycznie : scena Hong Kong Violence : tutaj najlepszy set imprezy Noisekick - cio on zrobil z moja glowa to szkoda gadac , jeszcze bylam na Hong Kong Violence - dobry set ale jak dla mnie momentami za mocno heh scena industrial : na początku bylam chwilke na secie Catscana - był ok , Tymon - bardzo dobry set, Day-mar jakos mi się nie spodobala i bylam ino jakies 15min nio i jeszcze I:gor również bardzo dobrze zagral ! scena hardcore Italia : anime i nico & tetta - dwa mocne dobre sety na podobnym poziomie, Tommyknocker vs noize suppressor tez fest dobrze zagrali nio i Unexist - zajebiscie jak zawsze ino już mi nogi odmawialy posłuszeństwa, niestety scena mainstage : tutaj najlepiej zagral Negative A zreszta to było do przewidzenia , Ophidian vs D-passion - fanie zagarli, Neophyte - mocny secik, takiego sie spodziewalam , The Supreme Team - zbytnio nie pamiętam, bo już bylam zmeczona i czekam az się skonczy ale z tymi fajerwerkami się nie postarali Na scenie Raw hardstyle i Elary hardcore nie bylam, a wiec nie wiem jak tam grali Organizacja jak zwykle wporzo jak to na każdym evencie zagranicznym Ludzie bardzo mili, usmiechnieci - standardowo Cio do pogody to jak dla mnie moglo być troszku cieplej niestety teraz się rozchorowałam Porownujac Dominator z Defqonem to pod względem muzycznym oczywiście lepszy Dominator !! ale miejscowka lepsza na Defqonie (ta stara miejscowka tzn. Almere Strand) Wielkie dzieki dla ekipy z busika i hotelu hehe oraz dla znajomych cio byli na imprezce a Agaci za wspolne tany tany Podsumowujac było Zajebiaszczo ! | _________________ HARDCORE !!! | |
| |
 | |
Informacje Doł±czył: 10 Wrz 2010 Wiek: 60 Posty: 74 (0,01/dzień) Piwa: 9 Sk±d: HOLLAND  | Wysłany: 03-08-2011, 21:08 | #199
|
| a ja tym razem odpuscilem sobie zwiedzanie festivalu z tt w reku jakos tak postanowilem podejsc spontanicznie i zostawac tam gdzie akurat jest fajnie, albo isc przed siebie ale na q-base planuje spowrotem wrocic do systemu z ulotka w reku | _________________ ALLES NAAR DE KLOTE | |
| |
 | |
Informacje Doł±czył: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzień) Piwa: 484 Sk±d: Zabrze  | Wysłany: 09-08-2011, 14:09 | #200
|
| No to i ja pykne pare zdan na koniec.
MUZYKA : W skrocie to De best set imprezy dalbym NIKO i TACIE (i ta wspomniana ich wstawka heh ;>) ! Tak na nich liczylem i sie nie zawidolem. Bylo super ! A zaraz po nich TRAKTOR GANGSTERY WYALIENOWANE Nastepny ktory mi sie very podobal to koncowy Supreme Teme. Fajne mashupy i ogolnie nuty ktore lubie takze GIT. A ze zrytkow to odziwo musze powiedziec ze na NOISKIKU bylo ZAJEFAJNIE ! Bylem tylko na czesci bo musialem pojsc po baterie do aparatu ale na tych chwilach ktore bylem to naprawde mile zaskoczenie ! Nie sadzilem ze mi sie spodoba. Kolejnym zrytkiem ktory piknie zagral byl Unexist. Bylem tylko pol seta bo potem trza bylo uciekac na AOF ale te 30min bylo dobrym zrytkorem. No i jeszcze HS... Scene HS odwiedzilismy delegacja z mailem i qonkerem na 3 setach. Na zajefiste uznanie zasluguje set LUNY & CHAIN...... Kurde co oni zrobili za seta ! Jeden z najlepszych setow luny jakie kiedykolwiek slyszalem ! Zajefiste i rewelacyjne brzmienie HSu ! I albo juz mialem taka korbe w lbie albo oni grali jakims nowym brzmieniem... Normalnie mialem wrazenie jakbym sluchal nowego konkretnego HSu. Tak jak w HC sa osobne ITALIE tak tu bym powiedzial ze dowalili taka HSowa ITALIA. SUPER SET !!!! Ludzie z forum lubiacy konkretny HS napewno by byli wniebowzieci. My bylismy ! Ze sceny HS bylismy jeszcze na Sajko Punkach ktorzy zagrali spoko ale liczylem na wiecej. No i Zatox & Tatanka dali tez dobre granie i kurde jedna taka super nute zagrali ale nie dalem rady nagrac bo baterai juz byla slaba i musialem zostawic na koniec imprezy Mam nadzieje ze ja znajde na YT... Ogolnie ani razu czy przechodzac czy bedac kolo sceny HS nie slyszelismy zadnego nu ani jakis sialalajek tylko caly czas dobre mocne brzmienie. Takze fani HSu napewno byli zadowoleni z tej sceny mysle. To samo moge powiedziec o scenie HS ITALIA ktora uwazam za de best scene pod wzgledem muzycznym tej imprezy. Nie bylo momentu zeby stamtad leciala jakas chujnia... Zawsze bedac czy przechodzac kolo Italii bylo zajefiscie ! NA scenie main w sumie malo co bywalem i nic specjalnie mnie nie porwalo oprocz ostatniego seta SUPREM TEAM. Tak to poprostu bylo normalne dobre mainstreamy. Scena tez jakos szalu nie robila W DZIEN. Dopiero gdy sie sciemnilo i zaczelo wszystko swiecic wtedy juz bylo COOL. Fajerwerki na koniec spoko ale porownujac do Defqona na ktorym bilismy to slabiutko. LUDZIE - w sumie nie mam nic do zarzucenia. Duzo roznych ORGINALOW ale zadnych negativ zdarzen nie widzialem. ORGANIZACJA - Tu tez nic do zarzucenia raczej nie mam. Wszystko standartowo i bezproblemowo. POGODA rowniez byla ok bo ani za cieplo ani za zimno. W sam raz na imprezke. Dopiero pod koniec bluze zakladalem ale to tez na chwile bo caly czas bylo za cieplo zeby sie bawic w niej caly czas... Porownujac jeszcze moze do Defqona to Dominator to taki mniejszy ostrzejszy brat. Mniej scen, mniejszy rozmach wszystkiego i tak jak napisala @Olbrzymka Def mial lepsza miejscowe bo wszystko bylo wzdluz plazy i bardziej czlowiek czul taki wakacyjny holiday klimat. Tutaj wsumie tylko scena HS byla na plazy. No i jako wierny fan HSu muzycznie bardziej wolalem Defqon i miec do wyboru kilka scen z HSami niz tu kilka scen z corami a jedna z HSami... Takze DEFQON pozostaje No.1 dla mnie z eventow i to sie juz chyba nie zmieni. Ale z eventow Corowych jak najbardziej DOMINATOR ma u mnie 1plac. Napewno o wiele lepiej bawilem sie na nim niz na jakichkolwiek innych corach MOHu czy Syndicacie czy innych... No i najwiekszy plus imprezy to EKIPA WYJAZDOWA Cala podroz TAM i SPOWROTEM oraz sama impreza bez tej ekipy nie byla by tak samo zajefista ! Super ze tak nam sie wszystko udalo. White Widow, Orange Bud i K2 sie nigdy nie zapomni I uczucie kupna MADZUNGI i wyjscia na ulice bez zadnych ale jakby sie wychodzilo z Zabki z bulkami Ehh moze sie kiedys czlowiek doczeka takich czasow w PL na stare lata co by JESIEN ZYCIA byla W PIZDECZKE No i zajefiscie bylo spotkac naszych polskich holendrow na miejscu i pozostala czesc ekip ktore przyjechaly innymi transportami ! Byla Polska Sila ! ;> Pamiatka koszulka z eventu jest no i SUWENIR MARZENIE (ten z podpisu SASASASA ) Q-DANCE XTC POWER !!!!!! Takze ciesze sie ze wszystko udalo sie tak zajefiscie i tym Eventem koncze swoje zagraniczne wojaze Takze prosze nie kusic mnie na kolejne Bo priorytety $$$ niestety inne wskoczyly i mimo wielkich checi i dalej Hard Beatu w srodku nie dam rady juz raczej nic zaliczyc No ale to co chcialem zaliczylem. Zyciowe Tour De Events ZALICZONE ! PEACE !
P.S. W wolnej chwili wrzuce filmiki bo troche ich mam ale czasu brak na ogarniecie tego heh... | _________________
  | | Ostatnio zmieniony przez Frog 09-08-2011, 15:27, w cało¶ci zmieniany 3 razy | |
| |
Podziękowali: | MotyleeeQ, ZIUTA |
| |