Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 24.04.2015, a4, discoplex, eforce, hardstyle, night, nl, pietna, special

Zamkniêty przez: maly
24-05-2015, 18:41
24.04.2015 - E-FORCE / NL - Special Hardstyle Night Discoplex A4 / Pietna
Autor Wiadomo¶æ
noisyboy 

Informacje
Do³±czy³: 19 Kwi 2008
Piwa: 660
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 29-04-2015, 18:41    #141

Lambo ja podchodziłem do sprawy w ten sam sposób no i kurwa przesadziłem ha ha ;;D

wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje
Do³±czy³: 15 Gru 2009
Piwa: 608
Sk±d: Zabrze / Chorzów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 02-05-2015, 20:21    #142

Oki. mam troche czasu więc cos krótko naszkrobie od siebie:

Impreza jak i sam wyjazd ALKobusem z Chorzowa na mega wypasie!! Czegoś takiego dawno nie przeżyłem - chodzi mi o frekwencje w A4,w ciul znajomych mord w jednym miejscu oraz muzycznie jak było w klubie: zajebiście maxx!!
To prawda,że klub ma niepowtarzalny i wyjątkowy klimat jakiego nie ma nigdzie indziej w żadnym Energy itp. W klubie na sali koncertowej od razu dało sie odczuć czyściejsze nagłośnienie, przyjemniejsze w odbiorze dla ludzkiego ucha w przeciwieństwie do Energy gdzie jest sporo niepotrzebnego hałasu bo nagłosnienie jest źle ustawione!

Na samą imprezę i E-Force'a w PL czekałem bardzo długo! Z dnia na dzień,czym bliżej imprezy emocje siegały zenitu.
Wszyscy zagrali godnie, począwszy od Rawnessa z Mayerem gdzie dopiero wtedy dotarlismy na miejsce do A4. To wlaśnie Oni sprawili nam pierwszy łomot i znakomitą rozgrzewkę zaraz po wejściu do klubu. Driver zagrał super kawałkami, których bardzo dawno nie słyszałem nigdzie. Sporo klasyków które uwielbiam.
Gwiazda wieczoru: E-Force po prostu mega miazgaa secior !!
Set wytańczyłem od A do Z aż tak, że zgubiłem travelbox na stopery gdzieś na parkiecie i później nie umiałem nigdzie go znaleźć :( Po tym secie jeszcze przez parę dobrych dni dochodziłem do siebie bo tak bolały łydki :| Ale takie zakwasy chce się odczuwać częściej po udanej imprezie heh :P Po secie E-Force'a popstrykaliśmy sobie jeszcze pamiątkowe zdjęcia z gwiazdą i pozostałą cześć imprezy spędziłem w przyjemnym towarzystwie z: E-Forcem,Driverem i paroma innymi osobami na Backstag'u przy vódeczce :P
dobre jaja tam leciały z Edwardem masakra :D Edward bardzo sympatyczny i pozytywny koleś. Bardzo mu sie podobało u nas ;) Miałem okazję sobie z nim trochę porozmawiać :)
Po imprezie przeżywaliśmy jeszcze "drugą imprezę" w ALKO-busie z całą ekipą w drodze do Chorzowa a później jeszcze mały after :P

A tutaj mam coś dla tych niedowiarków na forum co pierd.lą,że imprezy HARDSTYLE'owe umierają w polskich klubach pozdro:

Aha i nikt mi chyba nie powie,że na imprezie byli przypadkowi ludzie "nie znający się" podobnie jak w EN!
Ja od początku mówiłem,że jak będą odpowiednie gwiazdy ściągane z zagranicy to i parkiet będzie zapełniony po brzegi ;)
I tutaj wszystko teraz w rękach Drivera ;) Z niecierpliwością czekamy na kolejne daty z imprezami HS w Discoplex A4.

Na sam koniec chciałem jeszcze goraco podziękować Driverowi za organizację imprezy,transportu do klubu a także wszystkim znajomym ktorzy przyjechali na E-Forca a szczególnie tym co przyjechali kawał drogi z końca Polski. Miło było was wszystkich znowu zobaczyć w jednym miejscu po tak dłuższej przerwie. Pozdrawiam ;)
11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice.
Ostatnio zmieniony przez wolfen88 02-05-2015, 20:54, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Podziêkowali:NiemieC, Koksu, lamborghini17, Whitestyler, kamcia
Whitestyler 
Wodnik

Informacje
Do³±czy³: 31 Pa¼ 2012
Piwa: 23

Wys³any: 05-05-2015, 09:38    #143

wolfen88 napisa³/a:
zgubiłem travelbox na stopery

Masz na myśli takie stopery do ucha? Kurwa, nie chcę tutaj panikować jak baba, tym bardziej, że była taka zajebista impreza, ale czy wy bierzecie takie zatyczki na takie imprezy? I czy piszczenie w uchu przez pare dni po imprezie jest normalne? Po prostu nie wiem, czy żem kurwa nie przesadził z tym szaleństwem pół imprezy pod sceną ;p Jeszcze kurwa te 4 piwa wszystko kurwa znieczulają, nawet nie czuć, jak jest głośno...
That's why I ask you now... to join me..."

lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 05-05-2015, 16:46    #144

To nie piwa Cię znieczulają tylko słuch się przyzwyczaja do hałasu. Dlatego zatyczki trzeba zakładać od razu na samym początku. Sam raczej do klubów ich nie noszę, ale na większych imprezach stopery się przydają, bo nagłośnienie potrafi naprawdę ostro dawać po bębenkach, szczególnie blisko sceny. Jeśli Ci szumi w uszach przez kilka dni to na pewno przesadziłeś, ale bez przesady żebyś miał od razu ogłuchnąć. Mimo to parę takich imprez i możesz gorzej słyszeć niż wcześniej.

Podziêkowali:SchizeQ, wolfen88, vulcan
wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje

Wys³any: 07-05-2015, 00:43    #145

Whitestyler napisa³/a:

Masz na myśli takie stopery do ucha? Kurwa, nie chcę tutaj panikować jak baba, tym bardziej, że była taka zajebista impreza, ale czy wy bierzecie takie zatyczki na takie imprezy? I czy piszczenie w uchu przez pare dni po imprezie jest normalne? Po prostu nie wiem, czy żem kurwa nie przesadził z tym szaleństwem pół imprezy pod sceną ;p Jeszcze kurwa te 4 piwa wszystko kurwa znieczulają, nawet nie czuć, jak jest głośno...

Tak, od dłuższego czasu wybierając się na imprezy tego typu zaopatruje się właśnie w specjalne stopery akustyczne firmy 'ALPINE' ;) Chronią słuch,wytłumiają i obniżają zbędny hałas a także polepszają i ubarwiają dźwięk,powodując też że jest bardziej czytelny dla ludzkiego ucha ;)
Stopery te posiadają 3 rodzaje wymiennych filtrów: (White,Silver i Gold). White najsłabiej wytłumiają zbędny hałas,Silver są średniej klasy filtrami a Gold najsilniej wytłumiają. Zakłada się je na imprezy w zależności od stopnia hałasu, poziomu decybeli i mocy nagłośnienia jakie są na eventach czy tam w klubach.
Powiem tak,jeżdżę już sporo lat po różnego radzaju imprezach (klubowych i nie tylko) i mój słuch już swoje oberwał,a po imprezach tak samo jak ty odczuwałem/słyszałem jeszcze nawet przez kilka dni szumy w uszach :/ Szczególnie przed spaniem,albo jak przebywałem w cichych pomieszczeniach.
Po badaniach audiometrii stwierdzono że szumy w moich uszach są wynikiem nadmiernego stopnia hałasu i częstego właśnie imprezowania/przebywania w klubach z bardzo głośną muzyką. W trakcie wizyty i badań u Pani laryngolog,powiedziała mi żeby chronić swój słuch (zatyczkami itp.) bo efekty z czasem mogą się jeszcze bardziej nasilić i pogorszyć!
Wziąłem to sobie do serca,zamówiłem z Wrocławia stopery i od tamtej pory staram się je nosić na imprezy ;)
Jestem z nich zadowolony i polecam je każdemu ;) Po powrocie z imprezy do domu już takich szumów nie odczuwam. Przynajmniej nie takich jakie miałem wcześniej :)
Szanujcie swój słuch bo on jest tak samo jak swoje własne zęby stałe,zaniedba się je raz i potem jest problem. Pogarszanie się słuchu to skutki nieodwracalne prowadzące w końcu do jego utraty! A przecież wszyscy chcemy słyszeć wyraźnie nasze kochane kawałki hardstyleowe! ;P Aha jak ktoś chce wiedzieć więcej na temat tych stoperów czy pomagają to poleciłem je też dla Sembero od nas z forum :) On je też zamówił sobie takie same jak ja mam i jego też zapytajcie czy sobie chwali i czy mu pomagają ;) Ja osobiście mam zamiar zamówić jeszcze też takie same swojej Kamili ;)
Pozdrawiam ;)
11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice.
Ostatnio zmieniony przez wolfen88 07-05-2015, 00:50, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:lamborghini17, Whitestyler
vulcan 
Kolejarz FPL

Informacje
Do³±czy³: 13 Pa¼ 2008
Piwa: 526
Sk±d: Bydgoszcz/Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 16-05-2015, 03:30    #146

Wziąłem to sobie do serca,zamówiłem z Wrocławia stopery i od tamtej pory staram się je nosić na imprezy ;)

Ile kosztujÄ… ? Tylko przed net je sprzedajÄ…?

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 16-05-2015, 08:36    #147

vulcan napisa³/a:

Ile kosztujÄ… ? Tylko przed net je sprzedajÄ…?

Wydaje mi sie ze powinny byc dostepne w aptece ale glowy nie dam. Stopery roznia sie od siebie oczywiscie jakscia, wielu znajomych poleca Alpine http://www.musiccenter.co...ry-do-uszu.html :)

Podziêkowali:vulcan
Whitestyler 
Wodnik

Informacje
Do³±czy³: 31 Pa¼ 2012
Piwa: 23

Wys³any: 16-05-2015, 10:43    #148

Mnie się też wydawało, że w aptece można kupić stopery. Ew. w drogerii.
That's why I ask you now... to join me..."

wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje

Wys³any: 16-05-2015, 18:12    #149

Może i w aptece są jakieś tam stopery do uszu ( w co raczej wątpię i nigdy nie słyszałem :lol-sweat: ) ale nie są to w żadnym wypadku akustyczne a tym bardziej z ALPINE. Na internecie najlepiej zamówić i przyślą do domu ;)
Ostatnio zmieniony przez wolfen88 16-05-2015, 18:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:vulcan
lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 16-05-2015, 20:05    #150

W aptece to co najwyżej kupicie takie mające jak najbardziej tłumić wszystkie dźwięki i na imprezy to one się niezbyt nadają.

Podziêkowali:wolfen88
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 9973
Odpowiedzi: 168
Odwiedzin z google: 420
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: