| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 12-01-2011, 20:51 The Shroom - This Is What I Like 002 | #1
|
| Witam! Wczoraj na próbę wrzuciłem pierwszy raz w życiu jakieś hardkory do VDJ i o to co z tego wyszło
| 01. Frazzbass - Speak English Motherfucker 02. The Sickest Squad - In-Ctrl 03. Japan - Va Falloir Arreter Cela 04. Quato - 4 x 4 05. Radium - Auto Corrupt 06. Earfist Feat. R1 - Mainstyle Whore 07. Das Ist Falsch - ''Attack !'' 08. Goetia - Let's Turn Around 09. Detest - BoomCore 10. Quato - Dedicated To Hellcia |
| _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
|
hayer86 aka Latexowa Morda

Informacje Do³±czy³: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzieñ) Piwa: 1318 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 12-01-2011, 20:54 | #2
|
| Aż zobaczę co Ci wyszło synu Tylko nie licz na szybką odpowiedź | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 31 Lip 2007 Wiek: 35 Posty: 1698 (0,24/dzieñ) Piwa: 582 Sk±d: Sosnowiec  | Wys³any: 12-01-2011, 20:58 | #3
|
| E no Grzybek, po wczorajszej rozmowie ze mną nie zanosiło się, że tak szybko coś nagrasz. Zajebisty ze mnie motywator.
Edit: SwojÄ… drogÄ… nie zanosiÅ‚o siÄ™, że coÅ› nagrasz w przeciÄ…gu roku. | | Ostatnio zmieniony przez maly 12-01-2011, 20:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 12-01-2011, 21:59 | #4
|
| | maly napisa³/a: | E no Grzybek, po wczorajszej rozmowie ze mnÄ… nie zanosiÅ‚o siÄ™, że tak szybko coÅ› nagrasz. Zajebisty ze mnie motywator.
Edit: Swoją drogą nie zanosiło się, że coś nagrasz w przeciągu roku. |
Wiesz co, sam jestem zdziwiony, aczkolwiek jak sobie go "planowałem" to myślałem że lepiej to wyjdzie No ale to już wam do oceny zostawiam | _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 12-01-2011, 22:21 | #5
|
| | trzymam sie dalej postanowienia o nieocenianiu nikogo, tylko jedna mala uwaga, jak na pierwsze grane hardcory to wziales troche zbyt szybki/e podgatunek/i, powinienes od mainstreamu zaczac | |
| |
Podziêkowali: | Grzybek |
Informacje Do³±czy³: 04 Lip 2009 Wiek: 35 Posty: 1752 (0,28/dzieñ) Piwa: 457 Sk±d: Trójmiasto  | Wys³any: 13-01-2011, 21:26 | #6
|
| Nie no grzybek, nieźle nieźle, przejścia dobre, wiadomo nie ma zabawy eq itd, ale to Twoje początki, nie od razu Rzym zbudowano ćwicz dalej ćwicz, będzie z Ciebie DJ! | |
| |
Informacje Do³±czy³: 31 Lip 2007 Wiek: 35 Posty: 1698 (0,24/dzieñ) Piwa: 582 Sk±d: Sosnowiec  | Wys³any: 16-01-2011, 15:42 | #7
|
| No no, całkiem zacny set. Opisze wszystko po kolei, a co mi tam. Więc. Zdecydowanie musisz popracować nad głośnością track'ów, tj. zabawe gain'em, słychać różnice w głośności między 1 trackiem, a 2 np. między 1, a ostatnim również tak dla porównania. W ogóle mam zastrzeżenia co do jakości utworów, nie wiem czy to VDJ nagrywa w jakiejś dupiatej czy co, ale tracki są dziwne jakościowo, takie przytłumione, traczek od Frazzbass'a jest ok, ale reszta właśnie nie bardzo, mało wyrazista. Jeżeli jednak VDJ nagrywa w dobrej (WAV 1411 kb/s) to wina leży po stronie ripowania danego kawałka, a żeby podciągnąć trochę jego jakość proponuje zwiększyć trochę wysokie tony (w traktorze przy EQ są High, Mid, Low, a w VDJ nie wiem (jest w ogóle EQ? )). Jednak wydaje mi się, że ripowanie tutaj nie jest winne, bo puściłem sobie wersje z vinyla In-Ctrl od Sickest'ów i jest wiele lepszej jakości i jest wyraziste.
No to teraz przejścia: 1 > 2 - jest zajebiste 2 > 3 - jak zaczął wchodzić track Japan'a to mogłeś sobie darować, żeby grał na początku na In-Ctrl, bo się vocale nałożyły i w ogóle dziwnie brzmiało, mogłeś go wypuścić dopiero w 7:10 bo zajebiście brzmiało, ogólnie równo leciało Pod koniec przejścia chyba wiesz co zrobiłeś, nie musze pisać 3 > 4 - trochę agresywnie wszedł, bo zbyt głośno, ale ogólnie wydaje się równo, a zaraz potem znów cicho 4 > 5 - trochę nierówno, trochę ścięte, ale ogólnie ok, ja bym zapewne przytrzymał czwóreczke żeby grała na piąteczce przez chwile z wykorzystaniem EQ, wtedy nie byłoby tak zauważalne ucięcie 5 > 6 - gdyby na Mainstyle Whore był EQ to by było spoko, a tak był bass za mocno 6 > 7 - ogólnie fajnie weszło, mimo, że nie było EQ, ale znowu track dobrze wyrazisty na mało wyrazisty i wyszło co wyszło 7 > 8 - w sumie j/w z tym, że wyrazistość na odwrót 8 > 9 - ten track to już w ogóle ma chujowo wyrazisty kick tak to spoko 9 > 10 - no tu wiadomo, zwolnienie tempa i wejście zawsze dobrze wychodzi, aczkolwiek tam jakieś cyknięcie Ci się wdarło
Podsumowując, offbeat'ów jakiś strasznych się nie doszukałem, jedynie więcej pracy EQ i głośnością, a co do wyrazistości ja bym się na Twoim miejscu przesiadł na Traktora, bo jestem niemal pewien, że to ten VDJ dał taką chujową jakość trackom, chyba że przez przypadek przekręciłeś gałke od jakiegoś EQ i się nie chcesz przyznać. Tyle. Jakbyś czegoś nie skumał, to pisz. | |
| |
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 16-01-2011, 15:50 | #8
|
| Chujowa jakoś to już chyba wina mixera bo się coś spierdzieliło i ostatnio już "pierdziało" albo brakowało powera Co do gaina to wiem wiem ale to efekt tego że set był, tak jak pisałem wyżej, nagrany niemal na spontanie Dzięki za ocenę i cenne wskazówki, to się ceni | _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
| |