1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ. 3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
Jak dla mnie to traczek powinien trafić do innego działu, ale mniejsza, ocenię
Mix jest do poprawy bo dźwięk zakłóca dźwięk. Poza tym wszystko jest strasznie płaskie, nie ma ładnej przejrzystości dźwięku. Ten sound jest strasznie na wierzchu i strasznie źle zmixowany bo przytłumia nawet kick i snary na początku. Czuję fałsz na melodii (albo na bassline, nie wiem bo nie mam projektu). W każdym bądź razie bass wchodzący na górę ma straszny fałsz tak więc albo melo albo bassline do zmiany.
to jest narazie wstępny projekt więc postaram się poprawić co do mixa to nie wiem czy dam radę bo nie znam się na masternigu jedynie co mogę poprawić dzwięki i ich głośność, głównie skupiam się narazie na dobrym brzmieniu niż na jakiś technicznych sprawach, ale dzięki za rade.
co do mixa to nie wiem czy dam radÄ™ bo nie znam siÄ™ na masternigu
mix to nie jest to samo co mastering...
To trzeba wytłumaczyć a nie robić bracie!
Mix jest to (tak na chłopski rozum) połączenie wielu ścieżek w jedną całość biorąc pod uwagę głośność dźwięków, ich odpowiednią Equalizację, kompresję i wiele, wiele innych efektów. Ale generalizując jest to wiele dźwięków odpowiednio złączonych, które dają nam utwór.
Natomiast mastering jest to końcowa obróbka naszego tracka (najczęściej zapisanego w formacie Wav, czyli nie mamy wglądu do projektu), na którą najczęściej składa się kompresja, equalizacja, limiting i wiele wiele innych (zależy kto robi mastering i jakimi technikami się posługuje). Czyli ogólnie mastering wykonuje się już na zmixowanym utworze i ta część produkcji muzycznej nie ma wpływu na budowę, aranżację etc
Mix jest to (tak na chłopski rozum) połączenie wielu ścieżek w jedną całość biorąc pod uwagę głośność dźwięków, ich odpowiednią Equalizację, kompresję i wiele, wiele innych efektów...
...tak aby dzwieki na wzajem nie zagluszaly sie ani nie "gryzly" tak bym to napisal
tak w ogóle to poprawna chyba nazwa jest Mix utworu muzycznego, bo np: dla mnie na ''chłopski rozum'' gdy usłyszałem samo słowo ''MIX'' to na myśl przyszło mi połączenie dwóch tracków np: w secie tak by publika, odbiorca nie skumał gdzie jest koniec pierwszego track-a a początek drugiego, tak w ogóle to jest twój wałek czy '' Remix ''wałka od kogoś ,ogólnie nie za dobrze to wyszło muza zresztą nie w moim guście.........ale sądząc po czasie to chyba jest ''Preview''
tak w ogóle to poprawna chyba nazwa jest Mix utworu muzycznego, bo np: dla mnie na ''chłopski rozum'' gdy usłyszałem samo słowo ''MIX'' to na myśl przyszło mi połączenie dwóch tracków
Haha, no tak ale to jak dla mnie jest szczegółem. Mówiliśmy o mixie utworu a nie o mixie w kontekście łączenia dwóch nut. Więc z rozróżnieniem nie powinno być problemu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu: Wy¶wietleñ: 1945 Odpowiedzi: 10 Odwiedzin z google: 334