Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: artukul, breakcore, ciekawy, digital, hardcore, ideologii, muzyka, na, powiaznania, punk, tekno, temat

Ciekawy artukuł na temat powiąznania ideologii punk z muzyką tekno, breakcore, digital hardcore
Autor Wiadomo
Knifeman 
domowy grajek

Informacje
Doczy: 29 Lip 2011
Piwa: 25
Skd: Lidzbark

Wysany: 13-11-2013, 17:39   Ciekawy artukuł na temat powiąznania ideologii punk z muzyką tekno, breakcore, digital hardcore #1

czyli dużo informacji w pigułce

Tekst powstał na potrzeby zina „Chaos w mojej głowie” (numer 9, czerwiec 2013) i opowiada o rożnego rodzaju konotacjach punka z ciężką elektroniką (free tekno, hardcore, breakcore, digital hardcore). Zachęcam do udostępniania oraz do sięgania po w/w tytuł.

link: http://pl.scribd.com/doc/...kodzie-binarnym

Podzikowali:Kogeki, Regain
Whitestyler 
Wodnik

Informacje
Doczy: 31 Pa 2012
Piwa: 23
Skd: Bytom

Wysany: 13-11-2013, 18:49    #2

Ciekawy artykuł, spodobał mi się, ale trochę ciężki dla mnie. Najbliższy w tym temacie jest mi Hardcore, ale i tak słucham bardziej Hardstyle'u.
Zastanawia mnie, czy i jak te sprawy miały wpływ na HS? I czy są jeszcze inne, podobne artykuły do tego o tym temacie?
That's why I ask you now... to join me..."

Lampart 

Informacje
Doczy: 04 Lis 2010
Piwa: 23
Skd: Mińsk Mazowiecki

Wysany: 15-11-2013, 19:35    #3

Whitestyler napisa/a:
I czy są jeszcze inne, podobne artykuły do tego o tym temacie?

Hardpedia>Gatunki

Fajny artykuł - mała zmianka o hardcorze,duzo o digital i brejku.
HS bardziej zacierpniety jest od hardtransu niż od HC

imprezy rave byly mieszanka różnych subkultur od punków,hippisow ,emigrantów z jamajki :D
Jesli chodzi o punkow to zaczeli organizowac imprezy rave jak inny dodajac do swojej muzyki electronike techno,hardcore itp bo byl hype na to.

Q-DC__ 
SRC

Informacje
Doczy: 21 Lut 2009
Piwa: 746
Skd: Oslo

$ wspomagacz (Ilo: 3)

Wysany: 15-11-2013, 20:13    #4

znam dużo ludzi, którzy jeźdzą na imprezu hc punk i jak i również na terrory,brejki itp. Sam akurat słucham tych gatunków i jak byłem ostatnio na gigu punkowym to spotkałem kilka osób,których mogłem już wcześniej zobaczyć na hardcorach :) to pokazuje jak blisko "spokrewnione" są te gatunki :)

armyofhardcore 

Informacje
Doczy: 05 Gru 2010
Piwa: 826
Skd: Oslo

$ wspomagacz (Ilo: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 16-11-2013, 06:24    #5

Fajne to co podeslales ale jak to do konca szlo ... a gdzie tu elektronika lat 70' 80' krafty itp. Pamietam jak elektronika typu Koto, Laser Dance itd. zaczela przyspieszac z bpm i nagle powstaly klimaty RAVE ... a w miedzyczasie gabbery i terrory tamtejsze. Punk punkiem, tutaj nic sie nie zmienialo, Nirvana latala ale to wowczas elektronika wytworzyla takie rzeczy bardziej. Kraftwerk gra od poczatku lat 70'... osoba piszaca artykul chyba nie ma zielonego pojecia o elektronice lat 70', 80', italo disco, house itp. takie mam wrazenie, o tym nie jest nic wspomniane. Inna kwestia jakby to ktos przetlumaczyl angolski tekst i tamtejsza historie. UKejowka scena, niderlandzka, niemiecka, hamerkańska - bylo cos wspolnego ale inne drogi.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 1069
Odpowiedzi: 4
Odwiedzin z google: 72
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: