| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
BEBE a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2010 Wiek: 33 Posty: 1268 (0,22/dzieñ) Piwa: 416 Sk±d: Radom  | Wys³any: 26-01-2013, 15:49 polećcie mi wtyki | #1
|
| chodzi mi głównie o wtyki służące do: - reverb'u - delay'u - kompresji - mix'u
do tej pory korzystam głownie z podstawowych, fl'owskich i tych od KARMA chcę zobaczyć, które Waszym zdaniem są godne polecenia i korzystania z nich niechciałem też tak w ciemno ściągać i zaśmiecać sobie dysk może niektóre podejdą mi bardziej, inne mniej i może, niektóre zabiegi będą łatwiejsze w wykonaniu podczas produkcji | _________________

mój saundklaud | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 28-01-2013, 10:59 | #2
|
| Powiem Ci tak - jeśli nie będziesz ściągał nic w ciemno i sam nie spróbujesz to nigdy się nie dowiesz czy ci dana wtyka przypasuje czy nie. Ja tak robiłem na przykład i korzystam z Compressora, z którego nie korzysta nikt (korzystają, wiadomo, ale chodzi mi o to, że nie spotkałem osoby, która znałaby ten plug-in). Po prostu musisz sam pościągać i zobaczyć co ci siądzie a co będzie do wywalenia. To, że mi się podoba taki reverb nie oznacza, że jest dobry i tobie też na pewno w 100% siądzie. To jest tak samo jak z piwem
*Reverb - JB Omniverb, FLowski Reverb (dla mnie mistrz, zawsze go używam tylko jak coś to dopełniam inną wtyką), ValhallaRoom
*Delay - osobiście używam tylko i wyłącznie delay'u z FLa (Frity Delay) i dla mnie magia
*Kompresja - Classic Compressor, Fruity Compressor, Studio Channel SC-226, E-Compressor
*Mix - polecam większość wtyk z pakietu Waves i wszystko będzie git.
Czasem nieważne są plug-iny tylko umiejętności. To, że ja ci podałem te wtyczki nie zrobi z ciebie Hedzia, czaisz Musisz poczytać, wgłębić się w temat zastosowania np. kompresji i wtedy zobaczysz, że nawet kompresor z FLa dobrze wyciąga
Mam nadzieje, że trochę pomogłem | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
Podziêkowali: | BD.Lukash, BEBE |
BEBE a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2010 Wiek: 33 Posty: 1268 (0,22/dzieñ) Piwa: 416 Sk±d: Radom  | Wys³any: 28-01-2013, 11:54 | #3
|
| | Regain napisa³/a: | | Powiem Ci tak - jeÅ›li nie bÄ™dziesz Å›ciÄ…gaÅ‚ nic w ciemno i sam nie spróbujesz to nigdy siÄ™ nie dowiesz czy ci dana wtyka przypasuje czy nie. |
no rozumiem, rozumiem tylko, ze nie moge nigdzie znalezc takiej strony, na ktorej mam opisana jakas wtyke i od razu opinie czy jakis tam komentarz co ludziom podoba sie w danej wtyce czy tez nie podoba i wtedy gdyby np na takiej stronce wiekszosc ludzi polecala ta wtyke to od razu bym sciagnal i ja obczajal a jesli wiekszosc bylaby nie chetna co do tej wtyki to bym ja sprawdzal gdzies tam na koncu
| Regain napisa³/a: | Czasem nieważne sÄ… plug-iny tylko umiejÄ™tnoÅ›ci. To, że ja ci podaÅ‚em te wtyczki nie zrobi z ciebie Hedzia, czaisz Musisz poczytać, wgłębić siÄ™ w temat zastosowania np. kompresji i wtedy zobaczysz, że nawet kompresor z FLa dobrze wyciÄ…ga |
oczywiscie, ze nie bede odrazu jakims wypierdalatorem ale zawsze to mam odrazu od Ciebie to czego nigdzie indziej znalezc nie moglem czyli wtyka i od razu Twoja opinia na jej temat dzieki za pomoc | _________________

mój saundklaud | |
| |
 | |
grze91 aka OldscoolProject

Informacje Do³±czy³: 23 Sty 2011 Wiek: 34 Posty: 195 (0,03/dzieñ) Piwa: 61 Sk±d: Warszawa  | |
| |
Podziêkowali: | BEBE |
Informacje Do³±czy³: 05 Lis 2012 Wiek: 30 Posty: 31 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Piotrków Trybunalski  | Wys³any: 23-02-2013, 20:20 | #5
|
| D-16 Toraverb na leady i Lexhall na krótkie FXy jeśli chodzi o reverb delay to standardowy z Logic'a ewentualnie jakaś darmówka z ping pong delay bo często się przydaje Kompresja to Fabfilter Pro-C no i limiter Pro-L chodź często używam już wbudowanego Logic'owego Do mixu no to jeśli chodzi o saturator to Tape Delay, do korekcji korzystam albo z wbudowanego Logicowego a do bardziej precyzyjnych cięć Fabfilter Pro-Q. Do mixu w sumie więcej nie potrzeba. Rzadko bo rzadko ale jakiś exciter też załaduję na kanał ale to raczej wszystko z wbudowanych pluginów. No i do przesteru no to Decimort, Devastator, Clip Distortion i wbudowany Overdrive | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 19 Kwi 2008 Wiek: 42 Posty: 1352 (0,2/dzieñ) Piwa: 660 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 03-03-2013, 18:52 | #6
|
| Ja polecam wtyczki z MeldaProduction bardzo dobra jakosć i bardzo duża funkcjonalnosć wtyczek | _________________ www.myspace.com/noisyboypl | |
| |
 | |
| |