1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy. 2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka. 3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
Ja mam zadanie o podwyższonym stopniu trudności. Prosiłbym o spisanie ze słuchu tekstu z utworu, a następnie o jego przetłumaczenie. Wersja angielsko/niemiecka oraz polska naprawdę mile widziane. Z góry dziękuję za podjęcie tego trudu. Nagroda będzie wielka
koko123, z tego co to teraz slucham to to jest tak ze gadaja po ang a potem tlumacza na niemiecki badz odwrotnie wieczorkiem to pykne bo teraz sie musze zbierac powoli
[ Dodano: 2010-08-06, 15:43 ]
Mam tą siłę Mamy tą siłę
Wojna się zbliża Przygotuj swój umysł
Zniszczę Zniszczymy Zniszczę wszystko!
Zniszczmy system!
ogolnie to te frazy sie przeplatają i ot cala nuta
o dzięki serdeczne, aczkolwiek nie ukrywam, że zależy mi również na niemieckim tekście. Wiem, że ty szpec od angielskiego, dlatego myślę, że tu można śmiało uśmiechnąć się w stronę Ziuty
koko123, toc ci pisze, ze ta nuta funkcjonuje na zasadzie, ze gosciu gada najpierw po ang i to tlumaczy na niemiec i odwrotnie niemieckiego tez sie uczylam
Rozumiem, ale ja mówię o niemieckim tekście w formie pisanej, bowiem tam są jakieś umlaudy i inne zagwozdki, których ja nie ogarniam, a słowniki jakie znalazłem w Internecie nie spełniają w sposób satysfakcjonujący swojej roli
ckoko123, zle skapnelam pierwszy post lajtowo Ci to napisze tylko ze wieczorkiem bo bede musiala te umlałty poszukać w wordzie " chyba, ze Ziuta bedzie miedzyczasie to pewnie sie tez za to chwyci
I have the power // Ja mam tą siłę We have the power //My mamy tą siłę Wir haben die Macht //My mamy tą siłę Ich habe die Macht // Ja mam tą siłę ICH HABE DIE MACHT! // Ja mam tą siłę
The future war is coming //Wojna nadchodzi Der Krieg der zu kunft wir kommen (?)//Wojna nadchodzi Der Krieg der zu kunft wir kommen (?)//Wojna nadchodzi Seid bereit //Bądź gotowy PREPARE YOUR MIND! //Przygotuj swój umysł
I will destroy //Ja zniszczę Ich werde zerstören //Ja zniszczę We will destroy //My zniszczymy Wir werden zerstören //My zniszczymy I will destroy everything //Zniszczę wszystko ICH WERDE ALLES ZERSTÖREN! //Zniszczę wszystko
Storm the system //Szturmuj system Stört das System //Szturmuj system Zerstöre zerstören (?) //Zniszcz zniszczone Wir werden zerstören //My zniszczymy Ich werde alles zerstören //Zniszczę wszystko Wir haben die Macht //Mamy siłę Ich habe die Macht //Mam siłę Seid bereit //Bądź gotowy I WILL DESTROY EVERYTHING! //Zniszczę wszystko
Der Krieg der zu kunft wir kommen/willkommen (?) x4 //Wojna nadchodzi
niech na to jeszcze ZIUTA zerknie, bo miałam małe problemy momentami " No i nie jestem pewna czy potem jest 'werde' czy 'wurde'- jedno to czas przyszly a drugie przeszly, wiec to tez trzeba skorygowac
Ostatnio zmieniony przez asik 06-08-2010, 23:48, w caoci zmieniany 1 raz
Przetłumaczę tylko niemiecką gadkę bo na więcej nie mam czasu
My mamy siłę! Mam siłę! Mam siłę!
Wojna jest przyszłością na którą czekamy! Wojna jest przyszłością na którą czekamy! Bądźcie przygotowani!
Zniszczę... My zniszczymy... Zniszczę wszystko... !
Zniszcz system! Zniszcz to co co już zostało zniszczone ! Zniszczymy! Zniszczę wszystko! My mamy siłę! Ja mam siłę! Bądź przygotowany!
Wojna jest przyszłością na którą czekamy!
To jest niemiecki text tego utworu przetłumaczony jak najbardziej poprawnie ASIK też bardzo dobrze rozpoczęła Angielskiego nie chce mi się tłumaczyć bo nie działa na mnie taka jak Deutsch
Ostatnio zmieniony przez ZIUTA 07-08-2010, 21:28, w caoci zmieniany 1 raz