| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 09 Wrz 2014 Posty: 5 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: Polska  | Wys³any: 11-05-2015, 14:03 Pomocy !! czym to wykrÄ™cić ?? | #1
|
| | Witam was wszystkich serdecznie !! Jestem tutaj już jakiś czas , czytam szukam porad etc, ale od dłuższego czasu szukam porady lub jakichkolwiek informacji jak wykręcić dźwięk z 35 sekundy tego kawałka oto piosenka . Próbowałem z clapa lub hata coś wykombinować ale nie mogę za nic w świecie uzyskać takiego efektu. | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 31 Lip 2007 Wiek: 35 Posty: 1698 (0,24/dzieñ) Piwa: 582 Sk±d: Sosnowiec  | Wys³any: 11-05-2015, 17:31 | #2
|
| | A śrubokrętem nie dasz rady wykręcić? | |
| |
Podziêkowali: | noisyboy |
Informacje Do³±czy³: 09 Wrz 2014 Posty: 5 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: Polska  | Wys³any: 11-05-2015, 19:39 | #3
|
| | maly napisa³/a: | | A Å›rubokrÄ™tem nie dasz rady wykrÄ™cić? | czekam na ten wÅ‚aÅ›ciwy | | Ostatnio zmieniony przez ghost87 11-05-2015, 19:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 12-05-2015, 13:49 | #4
|
| Syyyynu, gdzie z clapa i hata To jest dźwięk z syntezatora (baaardzo charakterystyczny dla Warface), to znaczy, że z gotowego sampla trudno byłoby Ci coś takiego osiągnąć. Moooże jakbyś wszystko ładnie podistował/dodał EQ i znowu podistował i skaleczył ten dźwięk potwornym overdivem
No ale cóż, ja polecam posmakować Sylenth1, Massiva bądź RAW do tego (to wszystko wtyczki). Na takowych mógłbyś uzyskać podobny dźwięk. | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
Podziêkowali: | ghost87 |
Informacje Do³±czy³: 09 Wrz 2014 Posty: 5 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: Polska  | Wys³any: 12-05-2015, 14:25 | #5
|
| | Regain napisa³/a: | Syyyynu, gdzie z clapa i hata To jest dźwiÄ™k z syntezatora (baaardzo charakterystyczny dla Warface), to znaczy, że z gotowego sampla trudno byÅ‚oby Ci coÅ› takiego osiÄ…gnąć. Moooże jakbyÅ› wszystko Å‚adnie podistowaÅ‚/dodaÅ‚ EQ i znowu podistowaÅ‚ i skaleczyÅ‚ ten dźwiÄ™k potwornym overdivem
No ale cóż, ja polecam posmakować Sylenth1, Massiva bądź RAW do tego (to wszystko wtyczki). Na takowych mógłbyś uzyskać podobny dźwięk. | O taką odpowiedź mi chodziło !! konkretnie i w temacie na sylenth1 się bawię właśnie wałkuję go codziennie co do massiva to muszę sobie sprawić i jeszcze pytanko co to jest ten overdrive i dist ?? | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 14 Wrz 2011 Wiek: 31 Posty: 687 (0,13/dzieñ) Piwa: 246 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 12-05-2015, 17:23 | #6
|
| Piszę to na podstawie własnej przygody z produkcją muzyki, mogę się mylić, więc w razie czego poprawcie mnie Distortion (w skrócie dist) inaczej zniekształcenie. Dzięki niemu dźwięk zyskuje agresywne brzmienie i staje się metaliczny. Overdrive - przester. Działa podobnie jak distortion z tym, że brzmienie dźwięku jest mniej agresywne. Wypróbuj wtyczki camela oraz blood overdrive i zobacz jaki dają efekt | _________________ https://www.facebook.com/firsteffectdj | |
| |
Informacje Do³±czy³: 09 Wrz 2014 Posty: 5 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: Polska  | Wys³any: 12-05-2015, 18:18 | #7
|
| | Firsteffect napisa³/a: | PiszÄ™ to na podstawie wÅ‚asnej przygody z produkcjÄ… muzyki, mogÄ™ siÄ™ mylić, wiÄ™c w razie czego poprawcie mnie Distortion (w skrócie dist) inaczej znieksztaÅ‚cenie. DziÄ™ki niemu dźwiÄ™k zyskuje agresywne brzmienie i staje siÄ™ metaliczny. Overdrive - przester. DziaÅ‚a podobnie jak distortion z tym, że brzmienie dźwiÄ™ku jest mniej agresywne. Wypróbuj wtyczki camela oraz blood overdrive i zobacz jaki dajÄ… efekt | DziÄ™ki za info WÅ‚aÅ›nie bardzo czÄ™sto używam Camel patch i potrafi wiele !! blood overdrive też już siÄ™ bawiÅ‚em sÄ… bardzo przydatne wÅ‚aÅ›nie jeÅ›li chodzi o produkcjÄ™ hs muszÄ™ pobawić siÄ™ w ten przester i dist żeby nabrać odpowiedniej praktyki i popracować nad tym dźwiÄ™kiem może siÄ™ uda w koÅ„cu osiÄ…gnąć chociaż podobny efekt. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 19 Kwi 2008 Wiek: 42 Posty: 1352 (0,2/dzieñ) Piwa: 660 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 12-05-2015, 19:20 | #8
|
| | A ja radze użyć LFO na PITCH bardzo ciasny ale nie za wysoki bo sound będzie za bardzo rozlazły. Sam dist nic tu nie da bo dźwięk nie bedzie taki zmodulowany. | _________________ www.myspace.com/noisyboypl | |
| |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 13-05-2015, 10:21 | #9
|
| | noisyboy napisa³/a: | | A ja radze użyć LFO na PITCH bardzo ciasny ale nie za wysoki bo sound bÄ™dzie za bardzo rozlazÅ‚y. Sam dist nic tu nie da bo dźwiÄ™k nie bedzie taki zmodulowany. |
Z pitchem siÄ™ zgadzam ale zgodzić siÄ™ nie mogÄ™ z tym, że sam dist nic tutaj nie da. Nie raz z "pedaÅ‚kowatego" brzmienia powstawaÅ‚ monster kiedy zarzuciÅ‚eÅ› na niego odpowiedni dist. Ale z pitchem masz racjÄ™, punkt dla Ciebie | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | | Ostatnio zmieniony przez Regain 13-05-2015, 10:32, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
Informacje Do³±czy³: 09 Wrz 2014 Posty: 5 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: Polska  | Wys³any: 13-05-2015, 13:58 | #10
|
| Dzięki za rady Panowie w wolnej chwili pokombinuję tylko za bardzo nie wiem jak mam te lfo na pitch zrobić ale poszukam jakiegoś tutoriala | |
| |
 | |
| |