1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ. 3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
mackol2, na drugi raz nie wrzucaj na yt ale jak chcesz zbierać widzów to zbieraj tylko do oceny wrzucaj gdzieś na serwer.
Co do tracka dźwięki bardzo dobre, tylko czy na pewno wszystko twoje bo bass to na 100% od BB, intro takie troche oklepane, ale build nawet fajny, ale main zajebisty. Bass ścisz bo za głośny jest, na kick daj kompresor.
Ogólnie to dosyć dobry track, no i masz plusa za zachowanie tego czegoś z lat 2002-2004:) 7/10
Ostatnio zmieniony przez Datraxx 01-05-2011, 18:12, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Bass ścisz bo za głośny jest, na kick daj kompresor.
Jeśli chodzi o stronę techniczną to jest wszystko ok, a przynajmniej mi się tak wydaje;) więc technicznie nie będe nic zmieniał:) tym bardziej że lubie jak bassline jest taki głośny:) a co do wrzucania kawałków to wezmę pod uwagę na następny raz:) dzięki za ocenę:) A jeśli chodzi o to czy coś jest sampel czy nie to tajemnica zawodowa:) pozatym nie ważne czy są sample tylko jak są wykorzystane:) wielu profesjonalnych producentów korzysta z sampli
Ostatnio zmieniony przez mackol2 01-05-2011, 19:59, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
tym bardziej że lubie jak bassline jest taki głośny:)
Tylko ze bass jest lekko przegłusza kicka a to kick ma być najmocniejszy.
mackol2 napisa³/a:
co do wrzucania kawałków to wezmę pod uwagę na następny raz:)
no ja mysle
mackol2 napisa³/a:
A jeśli chodzi o to czy coś jest sampel czy nie to tajemnica zawodowa:)
Ja wiem czy tajemnica, przeciez nie ma nic złego w korzystaniu ze sampli, a co do bassu to brzmienie to teraz chyba wiekszość go sampluje jak chce takie brzmienie mieć, no chyba że ktoś ma identyczny preset czy coś.
Tylko ze bass jest lekko przegłusza kicka a to kick ma być najmocniejszy.
znaczy mi się wydaje że zależy jak kto robi, jak podgłaszałem kick, to on troche psuł brzmienie basslinu, a na basslinie mi najbardziej w sumie zależało. No ale mniejsza co chciałem osiągnąć teraz:) ja jak słucham to u siebie to głośność kicka jest ok i bassline nie zagłusza tego kicku:)może to wina jakości na youtube, albo ja tak coś słysze na moich głośnikach:) Może i masz racje;)
mackol2, kick powinien bić do 0db, wyżej nie żeby nie robić przesteru, a bejs powinien być cichszy tak do -2, -3db albo ciszej, ja daje zwykle koło -3, -2 bo też lubie dosyć głośny bass, ale kick ma być najmocniejszy Z resztą jak na reasonie masz jakąś wtyczkę która graficznie pokazuje natężenie dźwieku to bez głosu ustawisz odpowiednią głośność
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu: Wy¶wietleñ: 1657 Odpowiedzi: 9 Odwiedzin z google: 252