| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 22 Lip 2013 Posty: 401 (0,08/dzieñ) Piwa: 46 Sk±d: z mroku  | Wys³any: 13-02-2014, 22:58 Endymion & The Outside Agency - Pretty Much Fucked | #1
|
|
Dźwiękowo ciekawe ale to już chyba nie ma nawet 150 bpm - myślę że potencjał tego utworu został zmarnowany
.
TOA - don't sell your souls
. | _________________
 | | Ostatnio zmieniony przez Gambit 13-02-2014, 23:15, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 16 Mar 2011 Wiek: 33 Posty: 1004 (0,18/dzieñ) Piwa: 238 Sk±d: SD  | Wys³any: 14-02-2014, 01:35 | #2
|
| | Jak słucham to nie mogę uwierzyć że & TOA... | |
| |
Podziêkowali: | LeD |
Informacje Do³±czy³: 22 Lip 2013 Posty: 401 (0,08/dzieñ) Piwa: 46 Sk±d: z mroku  | Wys³any: 14-02-2014, 07:41 | #3
|
| Ogólnie wszyscy bronią i się trochę jarają tym trackiem, min:
Meccano Twins: wow really crazy new track by Endymion and The Outside Agency !!! #TiH: A very experimental track from Endymion & The Outside Agency has just been revealed!
Pandorum: Really excited about the new Endymion & The Outside Agency collab! Check it out!
N-Vitral: pretty typical to see a lot of people spewing their guts over this track, but I think that's only a good sign. it means they're on to something big. something that'll change hardcore and spin it into a different direction! all revolutionary ideas, theories, science and art are being fiercely resisted by the bigger crowds at first. so I give my humble props to Endymion and The Outside Agency for creating this absolutely stunning track!!
NO I ENDYMION O SWOIM UTWORZE: We are not afraid to try new things. We wanted to create a track that we love and that would surprise everybody. I think we succeeded. Here's 'Pretty much fucked'....a piece of fresh music.
Ja jakoś nie widzę tej rewolucji, już bardziej revolucyjny styl prezentowało TOA w swoich ostatnich produkcjach i remixach z tym typowym dla siebie snare drum. Tak jak pisałem wcześniej, wydaje mi się że potencjał tego numeru został zmarnowany - z tymi dźwiękami mogło być niezłe pierd*lnięcie. | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 24 Cze 2011 Wiek: 33 Posty: 969 (0,18/dzieñ) Piwa: 148 Sk±d: Radom  | Wys³any: 14-02-2014, 11:02 | #4
|
| coś jest w tym traczku ale tez duzo zabrakło niestety wydaje mi się że mogło być to dużo lepiej zrobione | _________________

| |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 14 Sty 2008 Wiek: 36 Posty: 3140 (0,46/dzieñ) Piwa: 547 Sk±d: Strefa Zieleni  | Wys³any: 14-02-2014, 11:56 | #5
|
| jak rewolucją ma być HC na 150 albo mniej bpm to ja dziękuję, zostaję przy starociach z pierdolnięciem | _________________

Peee I Wuuu O PIWO, lubie schłodzone wiesz pić je na żywo | |
| |
Podziêkowali: | BEBE |
Informacje Do³±czy³: 04 Lip 2010 Wiek: 36 Posty: 767 (0,13/dzieñ) Piwa: 235 Sk±d: Bydgoszcz  | Wys³any: 14-02-2014, 14:43 | #6
|
| To nie brzmi jak HC.. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 13 Sty 2012 Wiek: 35 Posty: 2967 (0,56/dzieñ) Piwa: 363 Sk±d: Starachowice  | Wys³any: 14-02-2014, 14:58 | #7
|
| | _________________
 | |
| |
Podziêkowali: | pretor |
Informacje Do³±czy³: 22 Lip 2013 Posty: 401 (0,08/dzieñ) Piwa: 46 Sk±d: z mroku  | Wys³any: 14-02-2014, 21:26 | #8
|
| nie wiem czy czasem Morgan Freeman nie podstawiał głosu do tego tracka
[ Dodano: 14-02-2014, 21:48 ] Czasami głupio mi jest polemizować z takimi kolesiami jak Endymion, którzy niewątpliwie są zasłużeni w scenie Hardcore i zrobili wiele genialnych numerówi oraz mają "milion" razy większą wiedzę niż jak w tej dziedzinie, ale jak wpuszczają do sieci track i mówią: "What do you think?", to chyba chcą poznać opinie
Tutaj mała polemika z Endymion [via Twitter]:
Gambit: not revolutionized, sorry. It's hard dubstep or something like that. Good track but not hardcore.
Endymion: we know it’s not a typical hardcore track. :-)
Gambit: please don't say "not typical hardcore", it's not a hardcore #godSaveHardcore
BTW: słyszałem kilka numerów Skrillexa [obecny guru medialny dubstepu] i niewiele się to różni - może lekko Endymion ma mocniejszy kick, ale podobieństw do tego numeru masa...
[ Dodano: 14-02-2014, 21:56 ]
| -M- napisa³/a: | jak rewolucjÄ… ma być HC na 150 albo mniej bpm to ja dziÄ™kujÄ™, zostajÄ™ przy starociach z pierdolniÄ™ciem |
przy 150 bpm znajdziesz sporo zajebistych tracków, nie lubię tak konserwatywnego ograniczania, ale wiadomo przy 130 bpm to już nawet był Tunnel Trance kiedyś.
Zdarzały się numery, które były naprawdę genialne, revolucyjne i miały 150 lub mniej, min:
Armageddon Project: Spawn of misantrophy [145 bpm] lub Church of pentagram [152 bpm] ale one jednak miały styl i pierd*lnięcie, ale ten numer Endymiona to nie jest revolucja jak to opisują, to chujowy trend po prostu moim zdaniem - poza tym mało słychać tam specyficznego TOA | _________________
 | | Ostatnio zmieniony przez Gambit 14-02-2014, 22:07, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
Podziêkowali: | pretor |
Informacje Do³±czy³: 05 Gru 2010 Wiek: 46 Posty: 1537 (0,27/dzieñ) Piwa: 826 Sk±d: Oslo  | Wys³any: 15-02-2014, 01:36 | #9
|
| | TOA ma wiele odslon to jedno. Drugie to w tym numerze bardzo duzy akcent Hidden'a slychac. Skoro podpisuja TOA... jedno srodowisko, znajmosci, te same labele wiec czego sie spodziewasz... | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 14 Sty 2008 Wiek: 36 Posty: 3140 (0,46/dzieñ) Piwa: 547 Sk±d: Strefa Zieleni  | Wys³any: 15-02-2014, 11:07 | #10
|
| a ja wcale nie twierdzę, że wolniejszy HC nie może być dobry bo trochę takich tracków jest i one wcale nie powstały teraz, gdy jest moda na takie klimaty 3 przykłady z brzegu: Meccano Twins - Machine-Slaves, D-Passion - Hangover, Sei2ure - Mutations - zajebiste, mega klimatyczne tracki, które mimo tego, że nie są zbyt szybkie to pierdolnięcie mają jak stąd na Syberię a jak człowiek by tak pogrzebał trochę w industrialach to takich kawałków znajdzie się hohoho albo i więcej mi chodzi o to, że kiedyś takie tracki wychodziły i traktowało się je jako eksperyment danego producenta (zazwyczaj bardzo udany chodzi mi tutaj raczej o mainstreamowców, którzy generalnie operują na większych prędkościach ) a teraz zrobiła się taka moda, że albo HC na 150bpm albo łączenie HC z HS, z którego wychodzą też niezbyt szybkie tracki i co drugi producent musi taki track zrobić, no bo to jest kurwa na fali i ja muszę coś takiego zrobić... i tacy goście jak Endymion przeginają już pałe w tym temacie... raz na jakiś czas taki track ok, ale żeby 3/4 aktualnej twórczości ? no trochę powagi... | _________________

Peee I Wuuu O PIWO, lubie schłodzone wiesz pić je na żywo | |
| |
 | |
| |