| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 16 Sty 2013 Wiek: 36 Posty: 21 (0/dzieñ) Piwa: 1 Sk±d: Krefeld  | Wys³any: 13-02-2013, 23:42 Zatox - Irreplaceable (Ramhanez Remix) | #1
|
| Witam.
Do zaprezentowania mam już kolejną, czwartą z kolei moją produkcję w odsłonie Hardstyle. Prosze o szczere komentarze. Każda krytyka będzie zapewne jakimś pouczeniem na przyszłość ! Nie wstydzcie się hejtujcie
Zatox - Irreplaceable (Ramhanez Remix)
| | Ostatnio zmieniony przez ramhanez 13-02-2013, 23:43, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 23 Pa¼ 2011 Wiek: 30 Posty: 268 (0,05/dzieñ) Piwa: 76 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 14-02-2013, 11:29 | #2
|
| Ten break zajebiście ci wyszedł , ale ten build up nie ma takiego powera jak w originale, a lead na mainie sucho gra | _________________
 | |
| |
Podziêkowali: | ramhanez |
Informacje Do³±czy³: 16 Sty 2013 Wiek: 36 Posty: 21 (0/dzieñ) Piwa: 1 Sk±d: Krefeld  | Wys³any: 14-02-2013, 17:36 | #3
|
| Każda wskazówka przyda mi sie na przyszłość, dobrze wiedziec na czym stoje
Pozdro | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 14-02-2013, 20:53 | #4
|
| Więc tak. Intro trochę zepsułeś bo od początku człowiek wkręca się w metrum 1/3 a Ty przy zejściu z intra robisz na 1/4. Gdybym tak zrobił to bym to poprawił bo mnie (osobiście oczywiście) drażni kiedy metrum 1/3 miesza się z 1/4 Kick. Hmm, wg mnie jest w 70% ładnie zrobiony ale dałoby radę go trochę bardziej dopicować. Co nie zmienia faktu, że gra w porządku ale nie ciągnie ładnie i punch ma zbyt mało mocy. Mówie, byłyby jaja w tym kicku kiedy dopracowałbyś go jeszcze. Bo dźwięk sam w sobie ma ładny. Hmm, ten Glitch na dźwięku na buildzie średnio siada. Te zjazdy czy tam zwolnienia tempa są średnio zrobione, całkiem bym to usunął. Zejście na break w porządku, fajnie zaaranżowane. Crash za głośno, do poprawy. FX kicki bardzo ładnie grają, break ogólnie spoko przemyślany. Organki grają nieczysto, mają brzydką barwe i zajrzałbym do ich mixu (pachną mi tymi FLowymi, a one brzydko grają moim zdaniem). Eeeee! Gdzie Reverb i Delay na Leadzie? Czemu jest tu tak sucho jak podczas bitwy pod Grunwaldem w 1410? Ej, koniecznie pogłos i echo musisz nałożyć bo mokre leady to podstawa dobrze brzmiącego leadu Hardstylowego. Outro fajnie zrobione, ogólnie końcówka też fajnie przemyślana.
Powiedz mi jeszcze - na czym pitchujesz kick? Pytam z ciekawości. | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
Podziêkowali: | ramhanez |
Informacje Do³±czy³: 16 Sty 2013 Wiek: 36 Posty: 21 (0/dzieñ) Piwa: 1 Sk±d: Krefeld  | Wys³any: 14-02-2013, 22:05 | #5
|
| Nie zabardzo czaje o co z tym metrum chodzi, jestem raczej samoukiem wiec rzadko korzystam z tutoriali i teorie mam slabo obeznana.
Nad kieckiem jeszcze posiedze, wciaz sie ucze, mam chu***e sluchawki i nie potrafie dobrze wychwytywać na nich błedów, zbyt nie czysto graja przez czasami sie denerwuje i nic mi nie idzie..moze ktoś zna Philips shp2500
Organki fl'owskie niestety
Kick pithuje bardzo prosto, slide w piano rolu
A tak ogolnie to dzieki wielkie za szczera i konkretna opinie, napewno skorzystam z porad i oczywiscie stawiam krate browara hehe | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 13 Cze 2012 Posty: 80 (0,02/dzieñ) Piwa: 26 Sk±d: OÅ›wiÄ™cim  | Wys³any: 15-02-2013, 08:59 | #6
|
| Z metrum w najprostszych słowach chodzi o to że w 1/3 "zmieszczą" Ci się 3 snare'y (bądź 6)
Z kolei w metrum 1/4 "zmieszczą" się 4 (choć mogą być i np. 2, lub jak ktoś się uprze to i 8)

A co do sÅ‚uchawek to polecam Ci Creative Aurvana Live!, stosunkowo tanie (jak na jakość jakÄ… oferujÄ…). Maja dosyć neutralny dźwiÄ™k, wiÄ™c da radÄ™ wykrÄ™cić na nich jakiÅ› sensowny mix, a i do samego sÅ‚uchania muzyki sÄ… niezgorsze | _________________ Soundcloud Facebook | | Ostatnio zmieniony przez bartusieks 15-02-2013, 09:01, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 16 Sty 2013 Wiek: 36 Posty: 21 (0/dzieñ) Piwa: 1 Sk±d: Krefeld  | Wys³any: 15-02-2013, 15:56 | #7
|
| | aaa juz wiem co to metrum, spoko dzieki za porade. a co do słuchawek to potrzebuje jakies bardziej pro, myslalem na jakimiś z akg lub Sennheiser ale ok koniec offtop'a | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 15-02-2013, 22:52 | #8
|
| | ramhanez napisa³/a: | | aaa juz wiem co to metrum, spoko dzieki za porade. a co do sÅ‚uchawek to potrzebuje jakies bardziej pro, myslalem na jakimiÅ› z akg lub Sennheiser ale ok koniec offtop'a |
Może znajdziesz gdzieś temat słuchawek. Ja sam polecam Stanton DJ Pro 2000. Mam je i do grania i do produkowania (choć bardziej zależało mi na produkowaniu). I idzie całkiem przyzwoicie. Wiadomo, każdy potrzebuje innych bodźców i oczekuje czego innego od słuchawek ale ja cenie sobie neutralny, niewybity dźwięk. Polecili mi te, kupiłem i mmm, jestem zadowolony strasznie. I wcale nie są strasznie drogie a i dobrze się na nich gra i produkuje
To tak nawiasem | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 16 Sty 2013 Wiek: 36 Posty: 21 (0/dzieñ) Piwa: 1 Sk±d: Krefeld  | Wys³any: 15-02-2013, 23:00 | #9
|
| | Regain napisa³/a: | | ale ja cenie sobie neutralny, niewybity dźwiÄ™k |
Dokładnie
Takie własnie szukam | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 16-02-2013, 19:26 | #10
|
| | ramhanez napisa³/a: | | Regain napisa³/a: | | ale ja cenie sobie neutralny, niewybity dźwiÄ™k |
Dokładnie
Takie własnie szukam |
Więc jak masz gdzieś w swojej okolicy Djshop to zerknij na nie i zobacz czy ci będą pasowały. Oczywiście zestaw je sobie z innymi modelami słuchafonów | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
 | |
| |