1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ. 3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
A tak co do poprzedniego hardcora, nie bierzcie tego na poważnie, zrobiłem to dla jajec Był to mój pierwszy track z tego gatunku, więc mi wyszedł trochę z dupy.
Ostatnio zmieniony przez Darkone 07-01-2012, 23:03, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
kick leci caly czas na jednej stopie oraz zmieniajace sie sample pocwicz nad wlasnymi dzwiekami . nutka nawet fajna popracuj troche zobaczysz przyniesie to efekty polecam metodę prób i błędów
Dzięki za opinię. Co do dźwięków, na pewno takie sample jak clap, snare i FXy są ściągnięte z neta. Kick natomiast (Ten na mainie) jest przerobionym przeze mnie Gated Kickiem. Kick od 0:43 jest całkowicie mojej produkcji stworzony na Drumazon. Gra ciągle na tym samym poziomie, bo taki Gated Kick nie za bardzo by tak brzmiał. Leady były robione na Nexusie.
Ostatnio zmieniony przez Darkone 08-01-2012, 03:40, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Kick jest za cicho panie kolego Leady z Nexusa to nic innego jak sample Nie ma tam oscylacji itd. Lead na mainie jest za głośno, ma źle ustawione EQ Ogólnie track jest bardzo nudny, melodie nie napędzają tego tracka. Clapy snare, za cicho, tak samo crash, ridów tu nie słyszę w ogóle przez co traczek staje sie suchy. W momencie jak wchodzi leada na breaku słychać iż masz źle ustawiony delay. ustawienie go na 3 w tego typu melodi to zły pomysł. Delay robi nie potrzebne zamieszanie. Moim zdnaiem lepiej jak byś wydłużył lekko realease ustawił delay na 4 i lekkim podcięciem na cutoff. Sporo pracy jeszcze przed tobą, ale powolutku dojdziesz co i jak
jeśli już to na jednej tonacji, na jednej nocie, na jednej nucie
Stopa to element perkusji czyli najtwardszy dźwięk. To jest taki właśnie kick. Więc nie mówi się że coś gra jednej stopie. Ja zacząłem używać tego określenia ponieważ ktoś mi zarzuca że pisze nie zrozumiałym językiem. A stopa czy werbel (choć to nie jest to samo) jest w pełni zrozumiałem określeniem dla kogoś kto choć w minimalnym stopniu interesuje się muzyką "od kuchni"
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu: Wy¶wietleñ: 1207 Odpowiedzi: 5 Odwiedzin z google: 151